Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to fasáda?

Od: hankas® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

má tento dům fasádu, nebo jen nějaký podklad?

Děkuji

Je to fasáda?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bez podrobnějších fotek, odhaduji na štukovanou omítku, takže ano, má fasádu.

hodnocení

2x

Nevím jak kdo ale dle mne je to stříkaný brizolit, na štuk to je dost hrubé.

A vlhkost jen asi 10cm od země? Co je to ta skrvny až do výše ccatřetiny výšky okna?Když to není mokré tak co toje? Jiank vidím spodek trochu "opraven" do výšky +- 10cm nad parapetem!

doplněno 16.05.17 20:52:

Brizolit jsou dva druhy-škrábaná-obsahuje slídu,stříkaná-neobsahuje slídu!

hodnocení

Ty skvrny jsou několik let staré opravy původním majitelem,ale mokré to neni. Oni to údajně zateplovali zevnitř,ale my to chceme odstranit a upravíme izolaci,podlahy a okapy .

doplněno 16.05.17 20:13:

Myslela jsem,že v brizolitu je slída,ale tady asi neni,nebo jsem si nevšimla.

doplněno 17.05.17 08:16:

Zatím lepší fotku nemám,protože dům je asi 100 km ode mne.

Je to fasáda? #2
pohanka*

Zkuste vyfotit detail omítky a dát ho sem. Takhle z dálky se to špatně určuje.

Brizolit jsou dva druhy-škrábaná-obsahuje slídu,stříkaná-neobsahuje slídu!

Tak to já si nemyslím, břízolit je jeden, pokud se nebavíme o odstímů, přírodní a bílý. Jedo úprava je dvojí, nanést silnou vrstvu a škrábáním udělat vzhled povrchu, nebo stříkaná (přes koště dříve, nebo mlýnkem na fasádu) V historii se (ne)přidávala slída při míchání do čehokoliv.

hodnocení

1x
Než bych cokoliv začal dělat s fasádou, vyměnil bych napřed okna a ještě před okny bych se hluboce zamyslel, co udělat s tou vlhkou zdí.
hodnocení

Okna se vymění,ale na to jsem se neptala :) Zeď se také opraví :)

bububu
16.05.17 08:33
hodnocení

0x
Podklad

hodnocení

0x

podle oken je to jen nanesené lepidlo na polystyrenu. Soused to takhle měl dlouhá léta. Je blbost nechat jen polystyren - na slunci ubývá, ale prý takto s lepidlem to už může klidně zůstat několik let a nic to neudělá.

doplněno 16.05.17 08:53:

krtek, pravda. Zdálo se mi to poněkud žluté... měl jsem pocit, že tam vidím polystyren. Po zvětšení už si to nemyslím. *hi* Možná tato moje zbytečná informace někomu pomůže.

krtek6*

Ani tak ani tak...to, že EPS je krytý lepidlem ještě neznamená, že je to dobře...musí dodělat fasádní omítku...pokud dobře vidím já, tak na fasádě má normání štuk

16.05.17 08:53

souhlasím

claymane, testuji na jižní straně polyš, bez jakékoliv úpravy. Je tam zhruba 10 let a úbytek polyše je +/- asi 5-8mm

a možná na obrázku není štuk, jen jemná omítka.

hodnocení

Zateplené to není a máte s tou omítkou asi pravdu :)

hodnocení

0x

Když se podívám na spodek nad soklem, tak jestli to má být fasáda, tak bych tomu zedníkovi urazil ruce. Podle mě tomu ještě minimálně poslední vrstva chybí.

to nad soklem je jen dodatečně opravené, jelikož to celé asi bude mokré až do výšky oken...

hodnocení

Mokré je to jen asi 10 cm od země ,ale protože jsou rozbité okapy a teče to přímo pod barák.

hodnocení

0x

Já tedy na téhle mizerné fotce vidím normálně nahozený starý kamenný dům, bez zateplení.

Ale ano, i toto je možné nazvat fasádou.

hodnocení

Dům je z cihel, jen sokl je z kamene. Dům zateplený ještě není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]