Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava základů

Od: ludva® odpovědí: 3 změna:

Při stavbě svého domku jsem udělal blbost. Základy jdou nad terén a v domění, že ho dobře ošetřím tím, že ho natřu asfaltovou penetrací, aby do něj nešla vlhkost, je z dlouhodobého hlediska kravina. Nátěr se odlupuje a pod ním je "zvětralý" a drolící se beton. Viz obrázek. Co s tím? Napadl mne potěr betonem, který potom natřu penetrací na beton. Ale? Není lepší malta? Potom - je lepší tento "potěr" přímo na starý beton a nebo nejdříve napenetrovat a potom dát nátěr? Nejsem zedník a bohužel mi můj přítel zedník zemřel. Poradíte?

Oprava základů

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Čemu vadí, že jde do základu vlhkost? Doufám, že máš na desce vodorovnou hydroizolaci.

hodnocení

2x

Nechat tak jak je,maximálně pokud vadí vzhled opravit cementovou maltou (jemným potěrem!.BEZ Penetracenení nutná,jen odstarnit nesoudržné části a pak max "penetrace" vodou.

hodnocení

0x

Z jedné fotky nelze stanovit, jak velká oprave je nutná. Mnoho výrobců vyrábí opravné betony, určitě lepší jak asfaltové výrobky.

Třeba denbraven.cz/...

Jen si vybrat, to správné řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]