Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásobník na vodu z PET lahve

Od: zmatenka® odpovědí: 8 změna:

Při práci na zahradě mám potřebu si průběžně mýt ruce (nejraději pod tekoucí vodou), ale běhat ke kohoutu a umývat se vodou z hadice 20 metrů dlouhé se mi zdá dost neefektivní. Viděla jsem video, kde je podle mně hodně praktické "udělátko"z PET lahve. Zkoušela jsem si ho vyrobit, ale voda se mi v lahvi neudrží a během dne samovolně vyteče, i když dbám na to, abych lahev pořádně zavírala. Nemáte někdo radu, jak zabezpečit, aby to fungovalo jako na tom videu

ve 29,30 minutě? Nebo máte jiný nápad, který bych mohla použít i na naší zahradě?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pepco teď prodává takovouhle 4l nádobu s kohoutkem, něco podobného prodává i Kik.

S petkou si umývám ruce tak, že povolím víčko tak, aby crčel tenký pramínek, petku stisknu mezi nohama a tím pramínkem se v předklonu umývám. Pokud máte někoho, kdo vám tu petku podrží, nepotřebujete ani ten předklon :)

doplněno 16.05.17 09:12:

Ty nádoby z pepca nebo kiku mají kohoutek zacvakávací, nemusí se držet.

Zásobník na vodu z PET lahve
hodnocení

Díky za výborný tip! Určitě se do KIKu vypravím. Teď jde o to, zda není nutné proto aby voda tekla, stále jednou rukou kohout mačkat, jako je tomu třeba u velkých krabic s vínem. To bych pak musela přistoupit ke kroku č.2, to je mačkat petku koleny. Ale taky dobrý :).

Rukavice samosebou používám pokud je to možné, ale přesto mám potřebu občas si ruce na zahradě umýt. A petky jsem zničila už tři, jak jsem dirky postupně zmenšovala... Takže Jethro, ale i ostatní za snahu - díky!

tomas11*
hodnocení

3x

pentola.cz/...

kdysi jsem používal tento kanystr

hodnocení

Díky za tip, taky dobrý!

hodnocení

0x

Kritický je průměr té dírky u dna. Protože z toho videa se nedá moc odvodit, je třeba zkusmo, začít na cca 3 mm a psotupně po malých krůčcích zvětšovat. Počítej s tím, že nějakou tu PETku zničíš, ale ke správnému půměru by ses měla dopracovat.

hodnocení

0x

Děkuji za obrovskou spoustu nápadu. *pusa* Pracovní rukavice za pár šestek vám udrží ruce pěkné, až půjdete ze zahrady domů. Žádná zažraná špína, polámané a obroušené nehty s hlínou za nimi, atd.

Babko, poraď mi jaké kupuješ. Protože já teda už vyzkoušela ty pogumované a několik druhů, ale že bych měla ručičky čisté, tak to teda ne. A dost rychle se mi proděraví na špičkách prstů a to nemám umělé drápy. Zrovna koukám na své ruce, celé odpoledne jsem se hrabala v zemi a musela jsem kartáčkem drbat a drbat za nehty. A to jsem rukavice měla a vystřídala troje, protože se promočily.

Když rukavice, tak s pořádnýma drápama :)

aliexpress.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]