Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabetonovat dřevěné trámy? Lze?

Od: noprecemoje odpovědí: 6 změna:

Ahooj všem, mám dotaz!

Chystáme se udělat u domu malou terásku, ca. 3 x 3 metry. Původní myšlenka byla taková, že by se do kotevních patek zabetonovaných do země upevnily kolmo k zemi stojací trámy ca. 12 x 12 cm, které by terasu "nesly". Pak jsem na youtube viděl stavbu terasy, kdy se tyhle trámy rovnou zabetonovaly do země, prostě se vyvrtala díra, do ní trámy postavily a zalily betonem.

Máte s tím někdo zkušenosti? Neshnije to časem?

Díky všem za odpověď!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
15.05.17 09:25
hodnocení

0x

Shnije ;)

hodnocení

0x
Rozhodne je lepsi dat kotevni patky.

hodnocení

0x
Shnije to a ani by jsi nevěřil, jak rychle. Lépe řečeno ono to uhnije těsně nad zemí. V zemi to je na dlouho.

hodnocení

0x

Mám zkušenost, ano uhnije to.

tondac*
hodnocení

0x

Uhnije, ale zajímalo by mě, proč se to děje.

Kvůli vzlínající vlhkosti? Kvůli srážkám? Nepomůže ani hydroizolace?

Vždyť sloupky krovu v místnosti také stojí na hrubé podlaze a pak se obetonují čistou.

tomaslad*
hodnocení

0x

Já jeden takovýto nosný trám "pergoly" před dvaceti lety taky zabetonoval nahulváta půl metru do betonu do země a drží to až do dneška, kdy jsem to zase vykopával v rámci re-dispozice a OK - nehnilo to. Akorát jsem ten trám přes noc nechal namočenej v úzké vysoké plechovce s luxolem myslím, a ono to hezky nasálo kapilárně impregnaci dovnitř. V principu bych se toho nebál, kdyby to bylo namočené v nějaké lepší impregnaci týden, tu podzemní část, tak to vydrží myslím padesát let. Ale podle oborových best-practices to není, to chápu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]