Nejste přihlášen/a.
Také si jezdím pro vodu ke studánce a jakákoliv výborná čerstvá voda získává "vůni" po plastu. Proto hned doma přelevám do skleněných nádob.
Týden uchovávat není problém, ve tmě je to ideální, nebudou se na stěnách kanystrů tvořit řasy. M.
Já mám kanystr určený pro potraviny. Mám ho z mlékárny.
Ale správný postřeh, PETky jsou jiné.
ta voda bude páchnout po plastu jen v kanystrech neurcených na potraviny ne? Napr voda v PET lahvich nepáchne taky nepáchne voda v tech barelech jak jsou autmaty na vodu... schválne jsem koupil kanystry s atestem, ale taky to muze byt podvod a plast je závadný - plastime.it/...
nezdá se mi ze by to byl nejaký zápach kanystrový ale takový nejaký jakoby zatuchlina...mozna nejaká reajce s tim kanystrem... to jsou tedy problémy ... člověk si koupi kanystry a ted nevím zda jsou špatné nebo v čem je potíž
diky za další názory a rady ...
Kanystry na vašem odkazu jsou určeny pro "Průmysl a zemědělství", a atest na styk s potravinami nikde nevidím...až tady, v jejich katalogu, na str.112 je alespoň značka...
Tady alespoň "nějaký"překlad, odsud
Prohlášení o shodě pro potravinářské obaly
Castegnero (VI), 30/11/09
Plastime SpA, Via del Lavoro 19 - Castegnero (VI) - Itálie potvrzuje, že plastové kontejnery nesoucí piktogram nebo slova "pro"potraviny jsou získány z transformace jedné z následujících komponent s přidáním jakýchkoliv barviv:
HDPE
Polyetylén o vysoké hustotě
LLDPE
Polyethylen Linear Low Density
PP
polypropylen
SAN
styren-akrylonitrilový
Tyto kontejnery jsou schváleny pro styk s potravinami v souladu s evropskou směrnicí 2002/72 / EC, ve znění pozdějších předpisů, platí pro všechny členské státy.
Celkové migrační zkoušky požadované Evropskou směrnicí 2002/72 / ES stát, že kontejnery nejsou uvolňovat své složky do potravin v množstvích nad určitou mez (LGM), jejíž dodržování je v kompetenci výrobců materiálů určených pro styk s potravinami.
Výsledky těchto testů zadaných Plastime certifikován externí laboratoří jsou menší než předepsaný limit 60 mg / kg
Proto jsou plastové kontejnery v katalogu nebo webu Plastime označené piktogramem nebo slova "pro"potraviny mohou být použity v následujících termínech:
zachování každého typu teplotě místnosti nebo chlazených potravin.
V důsledku možných legislativních změn, doporučujeme, aby zákazník zkontrolovat každé dva roky platnosti tohoto prohlášení.
Plastime SpA
Takže použití pouze při pokojové teplotě a pro chlazení potravin...a to splňujete...ale je tam limit uvolňování do 60 mg / kg materiálu nádoby...je to mnoho? nebo málo? může to ovlivnit potravinu, vodu? ...podle vaší zkušenosti asi ano...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.