Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda ze studánky

Od: martinpeugeot® odpovědí: 6 změna:
Koupil jsem kanystry italské s udajným testem pro styk s potravinami zn Plastime material HDPE. Na pitnou vodu. Vidu beru ze studánky dle chm rozboru vynikajici bez škodlivých chemikáli a dle hyginey i mikrobiologie bezvadná : 0 KTJ/100 ml vzorku koliformních bakterií 0 KTJ/100 ml vzorku Escherichia coli 4 KTJ/ml mikroorganismů kultivovaných při 22°C 0 KTJ/ml mikroorganismů kultivovaných při 36°Ckdyz dovezu vodu v kanystru domu tak druhý den je v poho ale další dny je jiz citit zapach - takový spíše biologický nez chemický.. nevím zda to páchne voda nebo kanystr nebo nejaká reakce...poradíte nekdo? Chci uchovávat vodu v techto kanystrech tak týden (týden je doba kdy jezdim pro vodu ke studánce), musi se uchovávat ve tmě voda? napč z vodovodu ani po mesici nesmrdi...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Také si jezdím pro vodu ke studánce a jakákoliv výborná čerstvá voda získává "vůni" po plastu. :( Proto hned doma přelevám do skleněných nádob.

Týden uchovávat není problém, ve tmě je to ideální, nebudou se na stěnách kanystrů tvořit řasy. M.

doplněno 14.05.17 23:55:

Já mám kanystr určený pro potraviny. Mám ho z mlékárny.

Ale správný postřeh, PETky jsou jiné.

hodnocení

ta voda bude páchnout po plastu jen v kanystrech neurcených na potraviny ne? Napr voda v PET lahvich nepáchne taky nepáchne voda v tech barelech jak jsou autmaty na vodu... schválne jsem koupil kanystry s atestem, ale taky to muze byt podvod a plast je závadný - plastime.it/...

nezdá se mi ze by to byl nejaký zápach kanystrový ale takový nejaký jakoby zatuchlina...mozna nejaká reajce s tim kanystrem... to jsou tedy problémy ... člověk si koupi kanystry a ted nevím zda jsou špatné nebo v čem je potíž

diky za další názory a rady ...

Zkus příště natočit trochu vody do nějakýho skleněnýho demižonu a uvidíš.

hodnocení

to je nápad zkusím :) demizon mám, nicméne kdyz jsem bral vodu do klasických PETláhví tak ani po týdnu nic nezapáchalo - mozna ze v PET lahvi nebylo tolik vzduchu jako v kanystru..?

albatros498022*
hodnocení

0x

Vodu ze studánky jsem uchovával ve velkých barelech co jsou do automatů na vodu a naprostá pohoda, jeden barel stojí 100,- Kč jako záloha.

hodnocení

0x

Kanystry na vašem odkazu jsou určeny pro "Průmysl a zemědělství", a atest na styk s potravinami nikde nevidím...až tady, v jejich katalogu, na str.112 je alespoň značka...

Tady alespoň "nějaký"překlad, odsud

Prohlášení o shodě pro potravinářské obaly

Castegnero (VI), 30/11/09

Plastime SpA, Via del Lavoro 19 - Castegnero (VI) - Itálie potvrzuje, že plastové kontejnery nesoucí piktogram nebo slova "pro"potraviny jsou získány z transformace jedné z následujících komponent s přidáním jakýchkoliv barviv:

HDPE
Polyetylén o vysoké hustotě
LLDPE
Polyethylen Linear Low Density
PP
polypropylen
SAN
styren-akrylonitrilový

Tyto kontejnery jsou schváleny pro styk s potravinami v souladu s evropskou směrnicí 2002/72 / EC, ve znění pozdějších předpisů, platí pro všechny členské státy.

Celkové migrační zkoušky požadované Evropskou směrnicí 2002/72 / ES stát, že kontejnery nejsou uvolňovat své složky do potravin v množstvích nad určitou mez (LGM), jejíž dodržování je v kompetenci výrobců materiálů určených pro styk s potravinami.

Výsledky těchto testů zadaných Plastime certifikován externí laboratoří jsou menší než předepsaný limit 60 mg / kg

Proto jsou plastové kontejnery v katalogu nebo webu Plastime označené piktogramem nebo slova "pro"potraviny mohou být použity v následujících termínech:

zachování každého typu teplotě místnosti nebo chlazených potravin.

V důsledku možných legislativních změn, doporučujeme, aby zákazník zkontrolovat každé dva roky platnosti tohoto prohlášení.

Plastime SpA

Takže použití pouze při pokojové teplotě a pro chlazení potravin...a to splňujete...ale je tam limit uvolňování do 60 mg / kg materiálu nádoby...je to mnoho? nebo málo? může to ovlivnit potravinu, vodu? ...podle vaší zkušenosti asi ano...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]