Dobrý den, ve staré řadové zástavbě Brně jsem spravoval pokoj směrem do ulice. V jednom koutě byl nadměrně vlhký. Pak mě napadlo že seousední dům má v tomto rohu svod ze střechy zaústěný do gajgru. Bohužel si soused obložil dům polystyrenem a na něj dlažbu, takže gajgr nejde otevřít. Jde mi o to že před domem je hned chodník a silnice, předpokládám že do gajgru se časem dostanu, ale když bude ok na koho se obrátit aby zkontroloval vedení od gajgru dál? Pod chodníkem a silnicí do hlavní kanalizace. Kde předpokládám bude prasklé koleno nebo stará keramická roura.Vodárny? Nebo kdo to může mít ve správě? Díky za názory.
Kanalizační přípojku ať už odpadovou nebo dešťovou má ve správě ten, kdo je s ní na kanalizaci připojen. Ve vašem přípdě pokud ta přípojka souží jen sousedovi, je jeho, pokud vám slouží oběma (svody z okapů obou domů jsou svedeny do jedné přípojky), máte ji ve správě oba dohromady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.