Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komu patří vedení za gajgrem do kanalizace?

Od: czrendl odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, ve staré řadové zástavbě Brně jsem spravoval pokoj směrem do ulice. V jednom koutě byl nadměrně vlhký. Pak mě napadlo že seousední dům má v tomto rohu svod ze střechy zaústěný do gajgru. Bohužel si soused obložil dům polystyrenem a na něj dlažbu, takže gajgr nejde otevřít. Jde mi o to že před domem je hned chodník a silnice, předpokládám že do gajgru se časem dostanu, ale když bude ok na koho se obrátit aby zkontroloval vedení od gajgru dál? Pod chodníkem a silnicí do hlavní kanalizace. Kde předpokládám bude prasklé koleno nebo stará keramická roura.Vodárny? Nebo kdo to může mít ve správě? Díky za názory.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kanalizační přípojku ať už odpadovou nebo dešťovou má ve správě ten, kdo je s ní na kanalizaci připojen. Ve vašem přípdě pokud ta přípojka souží jen sousedovi, je jeho, pokud vám slouží oběma (svody z okapů obou domů jsou svedeny do jedné přípojky), máte ji ve správě oba dohromady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]