Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohnuti planzety

Od: pankarel odpovědí: 4 změna:

Mám ocelovou planžetu,asi pruzinova ocel,potrebuju ji ohnout tak aby drzela tvar pulkruhu (hlavovy most ke sluchatkum) jak to udelat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ta planžeta je tak vyrobená a doma ji neohneš, maximálně ji zlomíš. Ohnutí pružinové oceli je podle mě metalirgický postup, která ti řekne zkušený metalurg ale doma ho stejně nerealizuješ.

hodnocení

0x

Zohrejte miesta ohybu nad plynonovým sporákom do čevená a ohnite pomocou predom vytvorenej formy a nechajte pomaly vychladnúť.

doplněno 15.05.17 09:26:

Tak ideálne to nebude,no ak mi praskne naťahovacia pružina na štartovaní na koncoch, tak ich to nahrejem a spravím si nový koniec.Nestalo sa mi,aby to potom sa vyhlo,ale zase len praskne.

Mám dojem, že tvůj postup způsobí změknutí pružiny a i po vychladnutí už půjde ohýbat, ale nebude pružit.

jabraka*
hodnocení

0x

Použil bych spíše pásek z PVC,ten bych vytvaroval za tepla (150stC)a vycladil v potřebném tvaru.Na sluchátka to určitě bude stačit.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]