Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, věděl by někdo z vás jak a čím odstranit nažehlený nápis? Oloupat či seškrábat není možné, drží to tam jak "přibité " navíc ta látka pod tím je vlna nebo spíš vlna s něčím..nevím si stím rady, synův oblíbený svetřík a na něm zvířátko které on už tam nechce ale ten svetřík chce..no a obětavá matka udělá vše možné či nemožné aby jeho přání splnila ,napadlo mě zkusit to třeba nějak chemicky dostat dolů? Nebo to je blbost..za radu tisíceré díky .
Lifenko,
Zasloužíš si ještě jednu radu,je vidět,že pro synka uděláš cokoliv.Ten zažehlený obrázek by opět teplem změkne.Možná by šel stahnout za tepla.
JABRAKA
Jabrako,
Zkusila bych to, stahnout za tepla ale nějak nevím co si pod tím představit..můžeš mi prosím poradit jak na to? Myslíš nahřát třeba v horké vodě a potom zkusit seškrábat? Nebo jak jinak nahřát? Omlouvám se za tupost , jsem typický příklad člověka který řeší v práci tisíce problémů denně ale manuálně nedokáže udělat skoro nic .. děkuji za trpělivost se mnou
Lifenko a co to nahřát na kousku fenem a uvidíte, zda to půjde dolů. Možná i žehličkou přes bavlněný hadřík, ale spíš bych vsadila - pokud to teplo pomůže - tak na ten fén. A dejte prosím vědět, jak to dopadlo. Mám tady také po vnoučatech jednu mikinu, do které bych se chtěla pustit. Hodně zdaru!
doplněno 30.09.09 12:07:A teď jsem dočetla, že strejc teplo nedoporučuje, tak nevím? I když ten fén by snad ublížit tkanině neměl - je to vlastně horký vzduch - jak sušička.
Děkuji vám za rady, odpovědi, vzhledem k mé nešikovnosti cokoliv ušít, přešít, přišít, jsem problém vyřešila nákupem nového svetříku s auťákem ( namísto krtečka ), takže jsem o pár set korun lehčí ale chlapeček šťastný, spokojený , a to za těch pár (set ) peněz přeci stojí, že? Jestli ještě můžu tak posílám obrovskou pochvalu vám všem co tady radíte, máte můj obdiv .
Dobrý den, dlužím odpověď všem co mi poradili jak na to s nápisem, a hlavně paní Lidce . Bohužel odstranit
nápis ze svetříku se mi nepodařilo.. Zkusila jsem nahřát fénem a postupně sloupat , tento postup bez úspěchu a jediné čeho jsem tím dosáhla byl zápach..druhý způsob jak zatepla odstranit - teplá žehlička přes hadřík, stejný výsledek. Nutno podotknout že určitě velmi záleží na materiálu na kterém je obrázek nažehlen, já vyzkoušela nejdřív starší triko - tam to způsobem žehlička přes hadřík šlo ( pomalu, ale šlo s tím že obrázek se postupně obtiskával na hadřík ) na svetříku s vlnou a ještě čímsi to bohužel nefungovalo..Takže paní Lidko, řekla bych že na mikině by to fungovat mohlo, tak zkuste a třeba budete víc úspěšná jak já
.
Mě nezbylo než koupit nový svetřík ( jak jsem psala výše ) a smířit se s tím že za nějakou dobu mě čeká to stejné s dalším okoukaným a " blbým " ( jak říká můj syn ) obrázkem, nápisem znovu. Děkuji vám za rady a mějte se krásně. Lifenka
Zdravím lifenko! Díky za zprávu, i když ne moc optimistickou. Ale vzpomněla jsem si - včera jsem jedním okem a jedním uchem sledovala Loskutáka a prováděli tam textilní aplikace na neodstranitelné fleky, díry apod. Možná, že něco by Vám problém i vyřešilo. Koukněte na video, jestli by to nebylo možné ve Vašem případě použít. Také se mějte krásně a ahoj! Lída
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.