Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit nažehlený nápis?

Od: lifenka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, věděl by někdo z vás jak a čím odstranit nažehlený nápis? Oloupat či seškrábat není možné, drží to tam jak "přibité " navíc ta látka pod tím je vlna nebo spíš vlna s něčím..nevím si stím rady, synův oblíbený svetřík a na něm zvířátko které on už tam nechce ale ten svetřík chce..no a obětavá matka udělá vše možné či nemožné aby jeho přání splnila *ee*,napadlo mě zkusit to třeba nějak chemicky dostat dolů? Nebo to je blbost..za radu tisíceré díky .*placni*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amlim*
hodnocení

2x

No,vlna je choulostivá na splstnatění. Já bych to asi řešila,novou nášivkou (asi sportovní symbol)přes ten nechtěný obrázek..

doplněno 29.09.09 13:23:

Záleží na tom jak je to veliké.

hodnocení

2x

To je prakticky nemožné, protože nažehlovací hmota je vtlačena (vžehlena) do struktury tkaniny. Jediná možnost je přešít jiným obrázkem či nápisem... *nevi*

doplněno 30.09.09 12:01:

Nepokoušejte se o odstranění teplem, hmotu prožehlenou do struktury látky neodstraníte, spíš poškodíte původní textilii.

hodnocení

2x

I když jste koupila nový svetřík,tak ten starý zažehlete novou nášivkou,a synek bude mít svetřík dále nositelný...Prodávají krásné nášivky,různé obrázky to zvládnete,ikdyž nešijete-přes mokrou utěrku na nej.teplotu žehličky,většinou tam bývá návod...:)

jabraka*
hodnocení

2x

Lifenko,

Zasloužíš si ještě jednu radu,je vidět,že pro synka uděláš cokoliv.Ten zažehlený obrázek by opět teplem změkne.Možná by šel stahnout za tepla.

JABRAKA

lifenka*
hodnocení

Jabrako,

Zkusila bych to, stahnout za tepla ale nějak nevím co si pod tím představit..můžeš mi prosím poradit jak na to? Myslíš nahřát třeba v horké vodě a potom zkusit seškrábat? Nebo jak jinak nahřát? Omlouvám se za tupost , jsem typický příklad člověka který řeší v práci tisíce problémů denně ale manuálně nedokáže udělat skoro nic ..*hi* děkuji za trpělivost se mnou *modla*

lidka*

Lifenko a co to nahřát na kousku fenem a uvidíte, zda to půjde dolů. Možná i žehličkou přes bavlněný hadřík, ale spíš bych vsadila - pokud to teplo pomůže - tak na ten fén. A dejte prosím vědět, jak to dopadlo. Mám tady také po vnoučatech jednu mikinu, do které bych se chtěla pustit. Hodně zdaru!

doplněno 30.09.09 12:07:

A teď jsem dočetla, že strejc teplo nedoporučuje, tak nevím? *stop* I když ten fén by snad ublížit tkanině neměl - je to vlastně horký vzduch - jak sušička. *nevi*

lifenka*
hodnocení

0x

Děkuji vám za rady, odpovědi, vzhledem k mé nešikovnosti cokoliv ušít, přešít, přišít, jsem problém vyřešila nákupem nového svetříku s auťákem ( namísto krtečka ), takže jsem o pár set korun lehčí ale chlapeček šťastný, spokojený , a to za těch pár (set ) peněz přeci stojí, že? ;) Jestli ještě můžu tak posílám obrovskou pochvalu vám všem co tady radíte, máte můj obdiv .*palec*

lifenka*
hodnocení

Dobrý den, dlužím odpověď všem co mi poradili jak na to s nápisem, a hlavně paní Lidce :). Bohužel odstranit

nápis ze svetříku se mi nepodařilo..:( Zkusila jsem nahřát fénem a postupně sloupat , tento postup bez úspěchu a jediné čeho jsem tím dosáhla byl zápach..druhý způsob jak zatepla odstranit - teplá žehlička přes hadřík, stejný výsledek. Nutno podotknout že určitě velmi záleží na materiálu na kterém je obrázek nažehlen, já vyzkoušela nejdřív starší triko - tam to způsobem žehlička přes hadřík šlo ( pomalu, ale šlo s tím že obrázek se postupně obtiskával na hadřík ) na svetříku s vlnou a ještě čímsi to bohužel nefungovalo..Takže paní Lidko, řekla bych že na mikině by to fungovat mohlo, tak zkuste a třeba budete víc úspěšná jak já ;).

Mě nezbylo než koupit nový svetřík ( jak jsem psala výše ) a smířit se s tím že za nějakou dobu mě čeká to stejné s dalším okoukaným a " blbým " ( jak říká můj syn ) obrázkem, nápisem znovu. Děkuji vám za rady a mějte se krásně. Lifenka

lidka*

Zdravím lifenko! Díky za zprávu, i když ne moc optimistickou. *uf* Ale vzpomněla jsem si - včera jsem jedním okem a jedním uchem sledovala Loskutáka a prováděli tam textilní aplikace na neodstranitelné fleky, díry apod. Možná, že něco by Vám problém i vyřešilo. Koukněte na video, jestli by to nebylo možné ve Vašem případě použít. Také se mějte krásně a ahoj! Lída

archiv.nova.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]