Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámek u dveří

Od: mv* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, občas se nám u vstupních dveří do bytu stane, že se protáčí klíč ve vložce (volně, bez klasického "cvaknutí") a následně nejdou dveře otevřít. Všimla jsem si, že se zámek nedá otevřít zvenčí i v případě, že jsou dveře jen zavřené na kliku (bez otočení zámkem). Zkoušela jsem zamykat a odemykat při otevřených dveřích a zámek vyjížděl hladce bez cvakání... jaká může být závada? Stačí vyměnit vložku zámku?

Zatím pomohlo znovu zamknout a následně odemykat a dveře se otevřely. Je mi jasné, že oprava je nevyhnutelná...

Děkuji...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle vašeho popisu soudím, že problém nebude ve vložce, nýbrž v zámku samotném. Zkuste vyjmout vložku, pokud nevíte jak na to, podívejte se na toto video: faberasystems.com/... nebo požádejte někoho, kdo má s tím zkušenosti. Vyjmutou vložku vyzkoušejte tak, že otáčejte klíčem a sledujte, zda se otáčí i palec vložky i přesto, že jej budete přibržďovat. Jestliže vložka funguje, bude nutné vyměnit nebo opravit zámek, patrně v něm bude poškozená nějaká pružina nebo vyskočená jiná součástka.

111®
hodnocení

0x

ony se dělávaly i FAB vložky se 2 zuby, viděl bych to na nevhodnou vložku. Řešení by bylo vymontovat jak vložku tak zámek a zajít s tím k zámečníkovi: hlavně nechat někoho doma hlídat...

hodnocení

0x
Tohle bude dost určitě zámek těsně před smrtí. Neotálej a kup si nový. Lehce se ti může stát, že to už nepůjde otevřít vůbec. Pak by to bylo podstatně dražší než prostá výměna zámku. Nejlépe vyndej starý a vezmi ho sebou. Je mnoho druhů.
Na vchodovkách bych si tipnul na hlubokej a rozteč 90 mm. Ovšem mohu se velmi mýlit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]