Nejste přihlášen/a.
otázka je jednoduchá bude toto nové topení plně funkční?
máte někdo s tímto typem topení zkušenosti?
zajímá mě váš názor na tento druh topení nebo to budou jen vyhozené peníze.
děkuji všem za názory a odpovědi
nejde mi vložit odkaz na stránky tak alespon název produktu
TEZA 3000
Je to přímo geniální.
TESTY : Při testech jsme zjistili, že jedno zařízení se spotřebou 2kWh zahřeje čtyři 1m radiátory na teplotu 40°C. Když dáme dvě zařízení nad sebe do série a budeme je spouštět současně na 15 min. itervaly tak, že 15 min. půjdou a 15 min. nepůjdou, teplota na radiátorech je kolísavá od 43°C - 52°C a spotřeba el. energie je stejná jako kdyby šlo jedno zařízení. Teplota se za 15 min. zvýší o 15° C, ale za stejnou dobu vychladne jen o polovinu 7°C - 8°C. Tepelný výkon se nám zvýšil a spotřeba el.energie zůstala stejná a proto v konečném důsledku když budeme vytápět 4 místnosti máme v tomto případě nižší spotřebu el. energie jako 2kWh. Stále tyto zařízení necháme jít jen v silnějších mrazech.
Škoda že v testech nepokračovali dále
Kdyby dali do serie třeba 4ks, tak se interval mohl prodloužit a spotřeba ještě klesnout
.
Jinak v tom nebude nic jiného než obyčejné průtokové těleso + nějaká jednoduchá regulace
Třeba tady 2kw/499,- a službu to udělá naprosto stejnou
Dobrý den,dovolím si Vaši odpověď ješte trochu doplnit,kdyby dali 5-6 těles do serie tak by určitě mohli ohřát
10 jednometrových radiátoru na teplotu 90°C a spotřeba el.energie klesla na 0.Opravdu škoda ,že v testech nepokračovali.
Je to úsměvný,ale na internetu se nechají najít podobné případy,kdy jde o povolení k činnosti,které vydala organizace
zastupující ústřední organy,pod kterým jsou podepsáni ing a vedoucí Dr přírod.věd.
No co naděláme každý se potřebuje nějak dobře uživit.
fero
To by mne zajímalo, kolik pitomců to koupí. Topné těleso z rychlovarné konvice za ty prachy ..
Když chce někdo topit elektřinou tak proč ne přímo? Proč ohřívat vodu? Proč netopit levným tarifem, ale drahýn zásuvkovým?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.