Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fasáda z palubek?

Od: radek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, přemýšlím nad obložením venkovní fasády palubkama, ale vůbec nevím podle čeho se orientovat, jaký materiál použít a pod jakou cenu za m2 nemá cenu jít? Děkuji moc za jakékoliv rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud chcete řešit svépomocí a nemáte žádnou zkušenost (jako že ne, když se ptáte), pak vás zkusím odradit od úmyslu.

ceny či info stačí hledat google.cz/...

Jako nejlepší bych viděl SIBIŘSKÝ MODŘÍN, zajímavé jsou FINSKÉ BOROVICE-THERMOWOOD.

Počáteční investice může znamenat výraznou úsporu v údržbě následné roky.

doplněno 11.05.17 17:58:

Kamarád si obouchal dřevodomek tou lepší variantou - metr nad 500,- - dne to bude tak pět let. Dům vypadá úžasně. Ale jako dřevař si komplet práci udělal sám. Je spokojen - má doma rekuperaci, tepelné čerpadlo apod. Když je to uděláno kvalitně, vypadá to super... když do toho narvete levné hřebíky pro úsporu, za pár let budete plakat...

radek*
hodnocení

No mně se to právě strašně líbí a myslím si, že by to dalo domu pěkný šmrnc. Jsem právě ze Zlínska a ideálně bych se chtěl na ně jet i podívat. Našel jsem třeba tyto stránky drevoobchod-liska.cz/... kde mají i ty modřínové. Co si, ale myslíte o té ceně? Když to srovnám s tím, co bylo v googlu, tak to vypadá o dost dražší. Nicméně ta kvalita může být jak říkáte někde jinde a nakonec se to může vyplatit. Ty Thermowood sem tam našel taky. Budu to muset asi svěřit do rukou nějakého odborníka.

jabraka*
hodnocení

2x

Toto je domek z kamene a cihel.bylo nutné ho zateplit a pak jakou fasádu?Zvolila se provětrávaná a právě z palubek.Dole je na latích s vatou otevřená a nahoře má opět výfuky.

JABRAKA

Fasáda z palubek?
radek*
hodnocení

Máme právě taky starší cihlový dům, takže ta provětrávaná fasáda se na něj asi bude hodit nejlépe, aby to mohl dýchat. A co za dřevo, modřín?

pepane*

Můžete zkusit i Rumbulus modřínový.Má zkosené hrany a vypadá moc dobře :)

doplněno 12.05.17 21:41:

opr.rumbus

radek*
hodnocení

Dobře poohlédnu se i po tom. A ještě nějaké varianty, které by jste mi mohl třeba doporučit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]