Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přemýšlím nad obložením venkovní fasády palubkama, ale vůbec nevím podle čeho se orientovat, jaký materiál použít a pod jakou cenu za m2 nemá cenu jít? Děkuji moc za jakékoliv rady.
Pokud chcete řešit svépomocí a nemáte žádnou zkušenost (jako že ne, když se ptáte), pak vás zkusím odradit od úmyslu.
ceny či info stačí hledat google.cz/...
Jako nejlepší bych viděl SIBIŘSKÝ MODŘÍN, zajímavé jsou FINSKÉ BOROVICE-THERMOWOOD.
Počáteční investice může znamenat výraznou úsporu v údržbě následné roky.
Kamarád si obouchal dřevodomek tou lepší variantou - metr nad 500,- - dne to bude tak pět let. Dům vypadá úžasně. Ale jako dřevař si komplet práci udělal sám. Je spokojen - má doma rekuperaci, tepelné čerpadlo apod. Když je to uděláno kvalitně, vypadá to super... když do toho narvete levné hřebíky pro úsporu, za pár let budete plakat...
No mně se to právě strašně líbí a myslím si, že by to dalo domu pěkný šmrnc. Jsem právě ze Zlínska a ideálně bych se chtěl na ně jet i podívat. Našel jsem třeba tyto stránky drevoobchod-liska.cz/... kde mají i ty modřínové. Co si, ale myslíte o té ceně? Když to srovnám s tím, co bylo v googlu, tak to vypadá o dost dražší. Nicméně ta kvalita může být jak říkáte někde jinde a nakonec se to může vyplatit. Ty Thermowood sem tam našel taky. Budu to muset asi svěřit do rukou nějakého odborníka.
Máme právě taky starší cihlový dům, takže ta provětrávaná fasáda se na něj asi bude hodit nejlépe, aby to mohl dýchat. A co za dřevo, modřín?
Můžete zkusit i Rumbulus modřínový.Má zkosené hrany a vypadá moc dobře
opr.rumbus
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.