Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit, kolik přibližně by mohly stát jednokřídlé dveře 80-ky i s rámem plus montáž? Dřevěné nebo plastové, nejlépe prosklenné, bez kukátka a bezpečnostních zámků, nějaká levnější varianta? Vůbec nemám představu, stačí mi přibližná relace, ať vím, co mám čekat.
Asi bych měla dotaz upřesnit. Mám totiž nevyhovující plechové dveře, nedoléhají, chci je vyměnit. Zvažuji možnost nechat si udělat dřevěné dveře na míru do stávající kovové zárubně, která je pevná a funkční, proč ji bourat. Panty by šlo ze současných dveří vyšroubovat a připevnit na vnitřní hranu nových dveří. Nebo si mám nechat futra vybourat a namontovat dveře nové, třeba plastové, i s novým rámem? Co byste mi doporučili, nejen z hlediska ceny? Díky moc.
bezpečnost až tak neřeším - jsem na polosamotě, skoro pořád doma, ostrý pes... důležitější je, aby tepelně izolovaly - mé současné plechové dveře se po několika letech začaly kroutit, takže rohy přestaly doléhat, proto plechové už nechci - kloním se k dřevěným a zřejmě na míru do stávajících kovových zárubní, 30 tis. na to ale nemám, myslela jsem tak 10... - je to nereálné?
díky všem ale bezpečnost až tak neřeším - jsem na polosamotě, skoro pořád doma, ostrý pes... důležitější je, aby tepelně izolovaly - mé současné plechové dveře se po několika letech začaly kroutit, takže rohy přestaly doléhat, proto plechové už nechci - kloním se k dřevěným a zřejmě na míru do stávajících kovových zárubní, 30 tis. na to ale nemám, myslela jsem tak 10... - je to nereálné?
Ve stavebních bazarech mívají nepoužité vchodové dveře, kdysi jsem v Praze chodil do stbharfa.cz/...
Napasovat/ předělávat dveře do stávajících kdoví jakých zárubní bych si rozmyslel. Vchodové dveře jsou obvykle i se zárubní, snad jen někde v paneláku jsou nasazovací na normální panty jako interiérové dveře. Dobrá tepelná izolace se dá vyřešit, že nainstalujete druhá futra s dveřmi za tyto staré. Přes léto pak jedny vysadíte (pokud to panty umožňují), popřípadě si místo nich nasadíte rám se sítí proti hmyzu. Při nízké ceně očekávejte, že dřevěné budou pracovat zima/léto/sucho/vlhko a plastové zima/léto.
Za 10tis ti udělá truhlář tak vnitřní dveře. Venkovní ani náhodou.
Jestli máš málo peněz, tak určitě raději plastové. Ale budeš muset došetřit. 10tis je hrozně málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.