Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dělám renovaci kuchyně oškrábal jsem starou fajnovou a pod tím byla stará malba která je tvrdá a vodě odolná
jeto starý dům zdivo místama popraskané
chci se zeptat co ze starou malbou oškrábat pokud půjde nebo vzít penetraci a po zaschnutí udělat fajnovou a vymalovat?
budeto držet?stará fajnová držela ale jak jsem nato šahnul špachtlou tak to šlo samo dolů
příkládám foto
díky za rady
Taky byste se mohl naučit pořádně psát gramatiku, bylo by Vám lépe rozumět.
Praskliny nejsou nic dobrého, já bych to zbořila a postavila nové.
cookie - " já bych to zbořila a postavila nové"
Sakryš, že mě to taky dřív nenapadlo ! Nedávno jsem maloval v předsíni starého 6 patrového činžáku, kde byla v omítce podobná trhina. Já blbec se s tím pracně opravoval, místo toho, abych 90 let starý dům s 27 byty zboural a postavil si nový. Určitě by to bylo rychlejší a hlavně levnější
. A těch cca 60 nájemníků by zatím mohlo počkat někde pod mostem
.
Ta čeština,kuwa lidi to neumíte česky nebo nevíte jak se co jmenuje? To co je u Vás fajnová je vlastně štuk?
Barvu co jde oškrábat,omýt vodou nebo lépe mýdlovou vodou a poté vzhledem k tomu jak to vypadá bych buďto přetmelil sdk tmelem nebo sádrovou omítkou a přebrousil nebo rovnou celé nově oštukoval.Penetraci bych vynechl neboť ta to ve většině případů jen prodraží ale není tam bezpodmíněn nutná a už vůbec adhezní můstek !
Jen pro zajímavost-opravoval jsem soklíček na ocelových sloupech-použit adhezní můstek ,pak ještě perlinka a přesto to nedrželo,vydrželo to asi 3 roky.použil jsem místo můstku jen lepidlo (film který se nechal vyzrát) pak teprve znovu lepidlo a obklad-drží to 4 rokem a no problém!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.