Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stará malba

Od: oto000® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dělám renovaci kuchyně oškrábal jsem starou fajnovou a pod tím byla stará malba která je tvrdá a vodě odolná

jeto starý dům zdivo místama popraskané

chci se zeptat co ze starou malbou oškrábat pokud půjde nebo vzít penetraci a po zaschnutí udělat fajnovou a vymalovat?

budeto držet?stará fajnová držela ale jak jsem nato šahnul špachtlou tak to šlo samo dolů

příkládám foto

díky za rady

Stará malba

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ovczaak*
hodnocení

1x

jasně,cookie,všechny staré domy zbořit a postavit nové,z ytongu a sdk...*zed*. pokud ta modrá barva drží fakt fest,natřel bych to adhezním můstkem,na tom by omítka měla držet... praskliny se dají opravit. praskají i relativně nové paneláky...

hodnocení

0x

To je v takovém stavu, že bude lepší natáhnout novou fajnovou omítku. A s tou penetrací - už to tady bylo,že to není všemohoucí - my jsme doma ve staré části domu nikdy penetraci nepoužívali a je to v pohodě.

cookie*
hodnocení

0x

Taky byste se mohl naučit pořádně psát gramatiku, bylo by Vám lépe rozumět.

Praskliny nejsou nic dobrého, já bych to zbořila a postavila nové.

cookie - " já bych to zbořila a postavila nové" *bzum*

Sakryš, že mě to taky dřív nenapadlo *zed*! Nedávno jsem maloval v předsíni starého 6 patrového činžáku, kde byla v omítce podobná trhina. Já blbec se s tím pracně opravoval, místo toho, abych 90 let starý dům s 27 byty zboural a postavil si nový. Určitě by to bylo rychlejší a hlavně levnější *haha*. A těch cca 60 nájemníků by zatím mohlo počkat někde pod mostem :-D.

paw*
hodnocení

0x
Kde je to moc, tak porovnat fajnovou. A znova vymalovat.
A nebo zbourat, jak pise cookie. Hlavne kvuli malovani

hodnocení

0x

Ta čeština,kuwa lidi to neumíte česky nebo nevíte jak se co jmenuje? To co je u Vás fajnová je vlastně štuk?

Barvu co jde oškrábat,omýt vodou nebo lépe mýdlovou vodou a poté vzhledem k tomu jak to vypadá bych buďto přetmelil sdk tmelem nebo sádrovou omítkou a přebrousil nebo rovnou celé nově oštukoval.Penetraci bych vynechl neboť ta to ve většině případů jen prodraží ale není tam bezpodmíněn nutná a už vůbec adhezní můstek !

Jen pro zajímavost-opravoval jsem soklíček na ocelových sloupech-použit adhezní můstek ,pak ještě perlinka a přesto to nedrželo,vydrželo to asi 3 roky.použil jsem místo můstku jen lepidlo (film který se nechal vyzrát) pak teprve znovu lepidlo a obklad-drží to 4 rokem a no problém!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]