Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyúčtování za teplo

Od: jano* odpovědí: 2 změna:

Chtěla bych se zeptat někoho,kdo tomu rozumí: na vyúčtování za teplo v rozpise od Teplárenské mám uvedeno toto:

odečty měřidel v bytě / za jednotlivé pokoje/ celkem přepočtená spotřeba... 32562,86

Dále je tučně vyznačeno:

Celkem náklady za rok...30535,50

A dole je poznámka:

Vaše spotřeba 32562,86 přep.dílků byla upravena /vynásobena koeficientem 0,8015 dle par.4 odst.4vyhl.372/2001 sb. na hodnotu 26100,37.

Tak bych se chtěla zeptat, která částka je pro mě platná pro konečné zúčtování . Správce domu mi účtoval celk,spotřebu tepla 30.535,00. Je to prosím správně. /to bylo někdy v minulém roce/.K čemu je tam tedy uvedeno 26100,37?

A právě za r. 2016 od Teplárenské již není uveden ten koeficient 0,8015 ani žádný jiný.

Pouze částka: odečty měřidel v bytě: 31236,00 a celkem náklady 30954,00

DĚKUJI moc za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Čísel spousta, ale žádná jednotka (Kč, kWh, J apod). Třeba přepočtená spotřeba na 99% není v Kč, nebo snad ano? Za teplo jste správně zaplatila 30535,20 nevímčeho, předpokládám že Kč. Pokud máte zájem o podrobnosti posledního vyúčtování, požádejte o ně písemně dodavatele tepla.

Vyhl. 372/2001Sb. již neexistuje (byla zrušena nebo jí skončila platnost), proto v novém vyúčtování odkaz není.

satak
hodnocení

0x
Hodnoty z jednotlivých radiátorů se musejí rozpočítat dle celkové spotřeby v domě a s ním spojené náklady za odebrané teplo.Slevu mají v posledním podlaží.
Ofoťte vyúčtování a snad vám někdo poradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]