Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba za odpad?

Od: juahele odpovědí: 9 změna:

Dobry den nikde na internetu nemohu dohledat jak to je a tak se ptam zde koupil jsem dum a platim zde odpad jelikoz tu jeste nemam prehlaseny bydliste posilam tam kde mam trvale doklad o zaplaceni tady a v pohode.. ale ted se ke me nastehovala pritelkyne s malou a ta ma taky jinde trvaly bydliste a tam chteji taky doklad za obe.. a ted otazka jestli staci to co platim ja jako za domacnost a nebo musime kazdy hradit za sebe za osobu? dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, obecně - odpad se platí za osobu (i nezletilou). Takže, platí máma, platí táta a za dítě rodiče. Zdravím!

vilik*
hodnocení

0x
A já doplním Bena. Odpad se někde platí i za číslo popisné. Takže se platí poplatek nezávisle na počtu osob v domě.
Nejlepší bude, když se poptáte v místě na úřadě.

Za číslo, ale evidenční (u chalup možná i popisné), se platí u rekreačních objektů.

hodnocení

0x

juahele,

Dobrý den, většinou je výběr dvojí, podle vyhlášky obce.

V jedné obci se platí na hlavu, dle matriky, v jiné obci dle smlouvy uzavřené se svozovou firmou.

Jak to máte u Vás?

doplněno 10.05.17 06:13:

Liško, ale já to tak mám opravdu, musím platit za dvě místa. Bohužel ve vyhlášce obou měst se nevejdu do vyjímky.

To že jste se dohodla s malou obcí je možné, ale asi se nevejdete do vyjímek vyhlášky příslušné obce.

liska*

Nejlepší, když zajdete na místo, kde se platí odpady a vysvětlíte si to tam. Přece nebude paní platit na dvou místech. Zažila jsem podobnou situaci a nakonec mi po dohodě jednu platbu vraceli.

athenaise*

Milan píše dobře, já měla trvalý v mém bytě ve městě, ale fyzicky jsem bydlela u budocího muže na vesnici. V bytě byla také trvale hlášena nájemnice s dcerkou. A já platila za jednu osobu v bytě (město vybíralo poplatky za trvalý pobyt) a pak jsem opět platila u muže na vesnici, protože se tady platilo za osobu fyzicky bydlící. Je to divné a padlé na hlavu, ale předpis úřadu je nekompromisní *frajer*

satak
hodnocení

0x
Tam kde "bydlíte",tuto adresu by jste měli mít adresu v občance...jinak se vystavujete nevědomí,obzvláště,když je tato adresa "nedoručitelná"...(obecní úřad,stará adresa z posledního bydliště...ale bohužel už tam bydlí někdo jiný...)
To nemůžete přítelkyni nabídnout i trvalý pobyt?To je nějaká divná přítelkyně a pobyt taky divný...zase to chce někdo,nějak ochcat..

rv*
hodnocení

0x

Když máte pět baráků v republice, tak za každý budete platit za odpad. A kolik, to si stanoví obec, kde barák stojí a kde se musíte zeptat.

Tam, kde jste přihlášen k trvalému pobytu to je obvykle podle počtu přihlášených osob, bývá od toho odvozen třeba nárok na počet popelnic (třeba 2 osoby = 1 popelnice). Obec se nebude bránit tomu, pokud jim sdělíte, že chcete platit i za strýčka, který je u vás přes léto. A pokud to zatajíte, tak se jistě najde dobrý soused, který si bude stěžovat, že musí platit za odpad vašeho strýčka.

Tam, kde nikdo přihlášen není, stejně platíte za odpad, obvykle pro to má obec speciální tarif pro "chataře", protože i tam může vznikat odpad, o který se obec musí postarat. A to i tehdy, když nemáte popelnici, protože odpad třeba odvážíte do obecních velkoobjemových kontejnerů, nebo trousíte po odpadkových koších v okolí.

A samozřejmě jako u každé platby i tady nakonec rozhodují lidé, kteří udělí/neudělí výjímku.

hodnocení

0x

Nejlepší opravdu bude, když se půjdete zeptat na úřad. Někde se platí za popisné číslo, někde za počet osob. Např. u nás se platí podle počtu osob a je jedno, jestli má člověk jednu nebo 5 popelnic, ale třeba známá v malé obci platí za popisné číslo a vůbec se tam nezohledňuje, kolik tam je lidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]