Nejste přihlášen/a.
Dal jsem se do stavby lehké pergoly (bez zastřešení, pouze na pnutí vinné révy a posezení ve stínu). Abych nemusel kotvit do stávající dlažby, prodloužil jsem délku na 4,5m (x2m) a vyhloubil klasické díry na zabetonování U patek. V místě jedné patky jsem však v hloubce asi 5cm narazil na stropní panel venkovního sklepa krytý gumoasfaltovou izolací (foto). Dost pravděpodobně to bude stropní panel s armaturami a válcovými dutinami. Vrtat otvor a kotvit na chem. kotvu se mi moc nechce (porušení izolace, možnost, že narazím na otvor nebo roxor). Podobná rizika má vyvrtat otvor skrz a zespodu stropu matku a závitovou tyč. Ještě mě napadlo prostě obnažit kus panelu a vytvořit na panelu nadzemní patku 30x30x10(15) cm a do ní sloupek pergoly (100x100mm) přes kovovou patku ukotvit. Děkuji za nápady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.