Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukotvit pergolu na panelu

Od: danik* odpovědí: 2 změna:

Dal jsem se do stavby lehké pergoly (bez zastřešení, pouze na pnutí vinné révy a posezení ve stínu). Abych nemusel kotvit do stávající dlažby, prodloužil jsem délku na 4,5m (x2m) a vyhloubil klasické díry na zabetonování U patek. V místě jedné patky jsem však v hloubce asi 5cm narazil na stropní panel venkovního sklepa krytý gumoasfaltovou izolací (foto). Dost pravděpodobně to bude stropní panel s armaturami a válcovými dutinami. Vrtat otvor a kotvit na chem. kotvu se mi moc nechce (porušení izolace, možnost, že narazím na otvor nebo roxor). Podobná rizika má vyvrtat otvor skrz a zespodu stropu matku a závitovou tyč. Ještě mě napadlo prostě obnažit kus panelu a vytvořit na panelu nadzemní patku 30x30x10(15) cm a do ní sloupek pergoly (100x100mm) přes kovovou patku ukotvit. Děkuji za nápady.

Jak ukotvit pergolu na panelu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6*
hodnocení

0x

Plošně založit...prostě na zemi udělat půdorysně "obdelník".. aby byl ve výsledku kvádr

danik*
hodnocení

Jak velký?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]