Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaka barva k oranzove sedacce?

Od: vlastovka82* odpovědí: 14 změna:
Dobry den,
mam sedacku v oranzove skoro cihlove barve.Nevim,jakou barvou vymalovat zed,aby se to hodilo a mohla bych sladit koberec atd,diky za tipy

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Neumím si na zdi představit jinou než bílou nebo lehkou krémovou či nahnědlou. Koberec krémový/béžový nebo šedý, případně odstíny tlumené hnědé. Někomu se k tlumené oranžové líbí tlumená nebo i výrazná zelená, ale já z téhle kombinace šílím.

Nechcete poslat foto gauče, nejlépe z netu? Odstínů oranžová/cihlová je plno a variací tím pádem ještě víc.

doplněno 08.05.17 20:27:

Umístěte ho sem, do jednoho z příspěvků, pod oknem pro vepsání textu je možnost přiložit obrázek ;)

doplněno 08.05.17 20:45:

Líbí se mi k ní ten stolek, sytá hnědá až mahagonová (?). S tou šedou jsem se sekla, tu ne-e :) a krémová - aspoň za mě - bude fajn. Akorát ten koberec... možná nějakou hnědou, teplou hnědou, ve světlejším odstínu stolku? Protože krémový koberec bude hned špinavý *stop*

(Snad nemám nijak špatně nakalibrovaný monitor, ale já spíš místo oranžové vidím červenou? Do cihlova, ano, ale červenou. Tak jestli je to opravdu spíš oranžová, tak na mě neberte ohled, asi tu mám pohovku jiné barvy :-D)

vlastovka82*
hodnocení

Dekuji,kam mohu foto poslat?
Jaka barva k oranzove sedacce?
vlastovka82*
hodnocení

Diky za nazor.Co ty fialove doplnky?
Hodil by se kremovy nabytek?
doplněno 08.05.17 21:17: Nebo tmave hnedy nabytek?

Není zač. Mně se ta fialová nelíbí (ale taky jsou horší věci) - na druhou stranu, jestli se líbí Vám, tak proč ji tam nenechat?

Krémový nábytek mi zní dobře a hnědý taky. Pak už je to na Vás, jestli chcete světlejší místnost nebo tmavší. A jaké budou stěny. A jak moc plochy nábytek zabere. Třeba bílá stěna a velká plocha nábytku (např. obýváková stěna) v krémovém provedení, to není nic moc. Mdlé.

Také se mi to nelíbí ,,sorry

hodnocení

0x

řekla bych odstín hnědé,,i možnátaké oranžová ,,ale hodně mírná...

bublanina*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že máte šedý koberec a černobílé foto na stěně, nejlépe by pokoji prospěla šedá výmalba. Za předpokladu, že tam nejsou již žádné jiné barvy. Sedačka pak barevně výrazně vynikne a bude tvořit středobod pokoje. Pokud nějaké další doplňky (závěsy, lampa,... ), tak jedině v barvě šedá, bílá či černá, případně stejná barva jako sedačka. Další kusy nábytku jen bílé, zesvětlí tak pokoj.

m123*
hodnocení

0x

Taky mám oranžovou sedačku a vymalováno na světlounce žlutou. Nábytek v barvě buku. Koberec nemám.

vlastovka82*
hodnocení

Super,moc dekuji za tipy :) Pomaloucku se budu venovat zmenam,at to mam vkusne stylove zarizeno.
Hezky vecer

hodnocení

0x

Dala bych stredne sedou na zed - pekne vam vynikne lampa v rohu. Jde o to vytvaret kontrasty. Dale pak svetly koberec, stolek z jineho materialu ve tvaru ovalnem, a hlavne masivnejsi tyc na zavesy (cernou), protahnout az skoro do rohu a do vysky /opticky zvetsi mistnost/ a pekne bile hrubsi zavesy, radeji nekolik, aby drzely tvar. Co se tyce vzoru, klidne michat vzor na koberci i jiny na zavesy.

ikea.com/...

ikea.com/...

hodnocení

0x

Proč chcete stěnu? Máte málo úložných prostor? Stěna je akorát tak na vystavování nádobí "s modrejma cibulkama". Stačí kousek nějaké maličké sestavy na televizi, na uložení lahve rumu a pár skleniček. Jinak je jen na prach.

doplněno 09.05.17 16:21:

Zavináč, máte pravdu. Dnes je v modě něco jiného, než stěna. Každý má jiný vkus. Příjde mi, že nábytková stěna je pasé a já sama ji mám jen moc malou část a to ještě ne vedle sebe. Už 20 let. A proč ne?!

babkazov,,dneska ty stěny jsou na jedno kopyto...Já raději volím nábytek do kterého něco dám a ne takový holobyt,kde dominuje gauč.Nemyslím stěny jak byly dříve,,ale úměrně velikosti pokoje,,

To abych měla 4+1 a zvlášť místnosti .šatnu a pod...a jak koukám Jak se staví sen" jak píši vše na jedno kopyto..

doplněno 09.05.17 09:20:

dodatek,,nemám ráda závěsy zůžují místnost ,,mám ráda záclony bez vzorku nadýchané

sebod*
hodnocení

0x

Výmalba plus koberec buď do šeda, nebo hněda. I ta světlounce žlutá (smetanová), by nemusela být špatná (potom šedý nebo hnědý koberec). Zkuste v okolí nějakou kamarádku, co má cit pro barvy. Někdo to v sobě NEMÁ a jakékoliv kombinace dopadnou katastrofálně. A Vy, nezlobte se prosím na mě, asi toho citu moc nemáte. Jinak byste se neptala na tu fialovou barvu. Ta tam vypadá přímo hrozivě.

Na netu je dost skupin, kde se píše jen a jen o bydlení. Jsou tam fakt šikovné ženské, které Vám s barvami pomohou (zadarmo). Mají různé programy, kam dají tu Vaši sedačku a k tomu různé barvy. A Vy vybíráte. Třeba tu byla zmiňována zelená. Nějaký ton by vypadal příšerně. A naopak, jiné by vypadaly úžasně.

vlastovka82*
hodnocení

Dekuji za nazory,kouknu na net a dam obyvaku jiny vzhled,je to pate pres devate.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]