Nejste přihlášen/a.
Tak zdravím ještě jednou. Na radu Ronyx jsem začala hledat pilky aku a koukám jako blázen, jsou dodávány bez baterie a některé dokonce bez akumulátoru. ceny se pohybují kolem dvou tisíc. Je to normální? A kde mám teda pak shánět baterie a akumulátor? Zrovna ta Florabest, Einhell a ještě jedna co mne zajímala. Snad jedině Bosh prodává kopletní, ale ta se mi nelíbí.
Já už jsem z toho opravdu zoufalá. Nemůžu nic najít. Takže teda tu baterii a ještě nabíječku. A ta nabíječka má nějaké specifické jméno?
navíc tam mají teda v tom odkaze několik těch baterií, jak mám poznat kterou, a žádná nabíječka ntam není. Tak jak tu baterii nakonec nabiju? Je tohle vůbec možné? Může mi tady někdo pomoci a najít nějakou kompletní aku pilku? Nebo poradit jak mám hledat?
Tak konečně jsem našla obchod kde prodávají tu vykuchanou pilku s prázdným břichem a střeva do ní prodávají zvlášt. Obě, nabíječku a baterii asi za dva a půl tisíce.
Jango, já už to udělám. Viděla jsem že je také nabízejí. Tak moc mobilní být zase nemusím. Já jsem myslela že je ta akumulační nějak lepší. Ale pokud je to jenom o tom, že se mi nebude motat u práce šňůra, tak si na to raději zvyknu. U sekačky mám to samé a také jsem si zvykla.
nemáte pravdu - mám aku a většinou toho mám dost já než pílka (používám ji poloprofesionálně). Navíc tahle diskuse navazuje na diskusi (dotaz) o řetězové pile pro ženu. Navíc - řezal jste někdy s ocasku na 230V v koruně stromu? Já ano, pro ženu více méně mimo (váha pilky), i proto jsem si koupil tu malou aku (opět v diskusi vedle).
Já už jsem se rozhodla počkat. Ronyx má pravdu v tom, že si ji musím vzít do ruky a musím jich do ruky vzít několik, abych poznala rozdíl. Počkám do toho Hornbachu. Vydržela jsem to dodnes, tak to vydržím i pár dní navíc. Pak napíšu jak to dopadlo. A tam to budou mít určitě všechno na místě, Baterii i nabíječku. Tak všem děkuji. Určitě dám vědět.
Ještě detail - vezměte si do ruky normální vrtačku a ruku natáhněte. Pak si vezměte do ruky fén na vlasy a opět natáhněte ruku. Podobný rozdíl je ocaska se šnůrou a akumulátorová.
Aha. Tak to je teda sakra rozdíl. Jasně, ona je ta aku pilka vlastně prázdná a ta na elektriku má vevnitř motorek a o to je to těžší. A já ještě ke všemu hodně trpím na "tenisový loket". Proto nemám sílu v paži. Ruku nesmím moc namáhat, protože když mne to chytne, tak v ní neudržím ani hrnek s kafem. Ronyx, opravdu Ti děkuji za veškeré poznatky. Je vidět že posloucháš svou maminku, ne že ti to jde jedním uchem tam a druhým ven. Ještě mi tolik není jako jí a jsem zdravotně v pořádku. Ale mám už několik let problémy s tím loktem a to je strašně omezující.
Tak jsem po opravdu dlouhém hledání našla tuhle pilku, nemá sice tu rukojeť ideální, tedy správně vyváženou, ale zase má silnější baterii 18 LI. Ta co má rukojeť co bych chtěla, tedy kratší, má jenom 8.5 LI baterii
Co na tuhle říkáte? elvin.cz/...
Špatně to nevypadá, hledal jsem váhu, tady je uvedená (2,3kg) a je ještě levnější než ta z tvého odkazu, ta maličká má 1,2kg .
Chtělo by si to odzkoušet vzít do ruky. K té větší je
Ronyx díky, také jsem ji ráno nakonec našla přímo u nich. Myslím tu co jsi mi teď poslal odkaz, tu větší. Je na mne moc těžká. A navíc já ani nebudu řezat nějaká velká polena, nebo hodně málo. Netopím dřevem, jde mi o to, že když potřebuju na stromku uříznout nějakou větev a tu pak rozřezat, abych ji mohla spálit venku na ohništi. Já jdu koupit tu malou a hned zkusím nějakou větev přeříznout a pak napíšu.
Tak už mám vyzkoušeno! Jsem nadšená. Pilka krásně řeže rychlostí blesku. Ve chvilce jsem uřezala větve na meruňce a pak rozřezala na kousky. Pilka je lehká, a dobře se s ní pracuje. Zítra lezu na štafle a uřežu i ty co jsou nahoře. nevím proč si lidi stěžovali, že je nepraktické to tlačítko, ta pojistka. Stačí zmáčknout, ono to zaleze a už se jede. Rychlost můžu upravovat během řezání. Stačí mít cit v prstě. To bych se napidlala ruční pilkou a bolela by mě ruka. Malé větvičky oberu nůžkama, mám velmi dobré kvalitní, tak je to hračka. Jsem absolutně spokojená s nákupem a děkuji rádci "ronyx". Hodně mi pomohl ve výběru. Vlastně nebýt jeho, tak ani nevím že něco takového existuje. V obchodě tu větší neměli, ale měli tam aku vrtačku a tu jsem vzala do ruky a zdála se mi hodně těžká. Nechala jsem si ji tam zvážit a měla 2kila 30, takže jsem měla skoro přesně tu váhu té druhé silnějí ocasky a s tou bych toho moc neudělala. Takže já jsem spokojená velmi. A klidně mohu dámám doporučit. Je radost s tím pracovat.
Pro "zoozahada". Ale Vy jste chlap, neberete na vědomí to, že jsem ženská a ještě k tomu ne nejmladší. A velké, nebo tlusté větve tím nikdy řezat nebudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.