Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zaujala mě tu na Poradně otázka trochu obecnější - "Jaké matracep" - a také to, že se všichni shodují na tom, že pružinové matrace nejsou dobré. Pořizujeme právě patro na spaní a dočetla jsem se, že nejlepší matrace na pevnou podložku (bohužel máme do stropu tak akorát místo na matraci, rošt nepřipadá v úvahu) jsou právě s taštičkovými pružinami, resp. pružinami Bonell. Skutečně jsou tyto matrace na nic? Nerada bych vyhazovala peníze za něco, co je krám... Ale doporučují je i na stránkách Dormeo, tak jsem si říkala, že by nemusely být špatné... Fakt je, že pokud nemáme možnost roštu, nic moc jiného než pružinovky se nedoporučuje Poradíte?
Měla jsem na pevné podložce pružinovou matraci a nevadilo mi to, mám 50 kg, ale opravdu to nedoporučují pro vyšší váhu, že prý to tlačí. Stejně se doporučuje matraci vyměnit nejdéle po 5 letech. Když koupíte s pracím potahem, můžete prát potah a matraci za pěkného počasí vyvětrat venku. Když nebudete zastýlat, ale pěkně jen rozhodíte peřiny ( nahoru vám nikdo neuvidí), tak vyvětráte a myslím, že pěnová bude to pravé
Pružinová matrace nevadí pro nižší váhové kategorie, pro chlapa 90 kg, už to není nic moc. Na patro bych nekupovala ani latexové, protože ty chtějí hodně větrání a vůbec se nehodí pro někoho, kdo se víc potí. Myslím, že pořádné pěnové matrace byste tam taky mohli mít, vyberte něco lepšího, kombinaci líné a studené pěny. Ty levné, to je prostě jen molitan, to nemá cenu.
Mockrát děkuju, ještě se poptám. U pěny právě všude čtu, že není dobrá na podložku, která nevětrá, a my bohužel opravdu nemáme možnost položit pořádný rošt, aby to mělo nějaký smysl Hledám hledám a pořád ty pružinovky... Na matraci určitě šetřit nehodláme, jen bychom neradi vybrali špatný typ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.