Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protáhnu kabel kopoflexem?

Od: z6 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, v rámci zemních prací bych potřeboval do země uložit kopoflex pro budoucí protažení kabelu. Mám ale příšerné obavy z toho jestli to poté půjde. Celková délka bude cca 60m. Na jednom konci bude oblouk (otočka) o 180° s poloměrem cca 1,7 m, po 40ti metrech bude ještě jedna mírná zatáčka o úhlu cca 110°. Celé to bude uložené v zemi v hloubce cca 60cm.

Kabel pro protažení bude nejspíš CYKY 5x6 (nebo velmi podobný). Kopoflex bych použil o průměru 40 mm.

Myslíte, že s protažením kabelu až po uložení a zahrnutí zeminou nebude problém? Pomohlo by požít větší průměr kopoflexu? Neměl bych do kopoflexu místo origo provázku dát něco silnějšího (něco jako lanko)? Díky za názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vidím to dost pesimisticky - CYKY 5x6 je docela tvrdý, 60 metrů je dlouhá štreka a ty zatáčky k tomu... Já jsem v tomto pesimista a kabel bych protáhl kopoflexem před tím, než bych to mrsknul do jámy. Ono se to jinak navléká, když to jde po rovině a ještě je možné si s chráničkou zahrkat.

hodnocení

2x

Téměř 100% jistota, že neprotáhnete. Větší průměr kopoflexu nepomůže, jde o ty zatáčky a tvrdost kabelu.

zajixxx*

Jsem rád, že rádcové výše potvrdily, vždycky jsem si myslel že to neumím. :) Opravdu je lepší ten kabel nacpat do té kopexky dříve, než zjistíte, že je poždě :)

z6
hodnocení

Tak děkuji za odpovědi. Toto jsem sice slyšet nechtěl, ale alespoň vím, že mé obavy byly na místě. Vzpomněl jsem si, že jsem jednou protahoval cca 15m kabelu do kopoflexu před zahrnutím a i tak to nešlo polně hladce. Jednalo se ale o dost silný kabel CYKY 5x16.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]