Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmastit stěnu a pak malovat

Od: radeko777* odpovědí: 9 změna:
Mám zamaštěnou stěnu par fleku...jak ji odmastit a pak vymalovat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejlepší na odmaštění stěny je mýdlo "Jelen."

mydla-prani.heureka.cz/...

Nastrouhejte jej a vsypejte do teplé vody.Po rozmočení štětkou několikráte umyjte.

Pokud by to nepomohlo,mastné fleky přetřete základní nitrobarvou.

___

Po zaschnutí vymalujte běžným způsobem.

krtek6*

yop...Jelenem...když není Jeleń..stačí obyč. mýdlo

Jelen či jar nebo obyč mýdlo ano ale základní nitrobarva?To snad nemyslíte vážně!

doplněno 07.05.17 21:46:

Maro -proč penetrace?Pže je to dnes moderní ji všude cpát?

Nitro se používá, pokud lokální hloubkové znečištění omítky stále vylézá na povrch. Viděl jsem takto řešit skvrny od rzi, mastnotu zatím ne. Asi by šlo použít jakoukoliv nepropustnou barvu, ale nitro rychle schne a dělá tenkou vrstvu.

Je to trochu prasárna, ale lepší malý flek nepropustného nitra, než omlátit omítku až na cihlu.

hodnocení

0x

Já bych to dělál,tak že bych dál do kýbla vodu+mýdlo.Mýdlo bych nastrouhál do vody v kýblu,nechál mýdlo rozpustít ve vodě.Potom už vzál hadru a namočil do mýdlové vody a stěnu umýl.Po umýtí stěny,bych ju nechál porádně uschnout.Ják je stěna suchá,bych ju napenetrovál hloubkovou penetrací a nechál uschnou.Jak se stěna suchá,už se může malovat.

paw*

Proč penetrovat? To jako před každým malováním?

Poslední dobou se mi zdá, že perlinka apenetrace vyřeší všechny rpoblémy lidstva se zdmi. I tam, kde to není potřeba.

hodnocení

0x

Já maluji doma dlouhá léta a v životě jsem žádnou penetraci nepoužila, ani ve staré ani v nové části domu. Jak tu bylo řečeno - mýdlovou vodou to pěkně opucovat a po oschnutí natřít kvalitní barvou. Značkovou - jednou jsem koupila barvu pro Tesco - to byla taková nekrycí sr...a, že již nikdy více.

figurek*
hodnocení

0x

to jste zase vy?

poradte.cz/...

Cákance od mastnoty nejlépe "odmastíte"tak, že je lehce namočíte normálním natěračským štětcem, špachtlí seškrábnete až na omítku a zamáznete malířským tmelem.

Penetraci nepotřebujete. Ta vám bude spíš ke škodě, protože propojuje hlubší vrstvy s povrchovými. Jestli jsou ty mastné fleky zasáknuté až do omítky, tak vám polezou ven na věčné časy.

Nitrobarva na stěnu (jak tu kdosi poradil) je už úplná hloupost.

No a pro další postup platí totéž, co jsem vám už připsal. Jestli chcete malovat stěnu barevně, tak si raději zavolejte někoho zkušenějšího. Chce to cvik a praxi. Budovatelský elán nestačí.

jabraka*
hodnocení

0x

mastné skvrny se dají odstranit také hašeným vápne.Štětcem vápnem rozmažete po skvrnách mastnoty a necháte zaschnout.Pak stěnu normálně vymalujete.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]