Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych si koupila nový koberec do ložnice..Mám ji vymalovanou fialově , tmavá fialová..světle hnědý nabytek.Poradite mi jaky by se hodil koberec?Ted mám modrý.Děkuji
Dobrý den, já bych volil koberec bez výrazného vzoru a v barvě šedé (nebo tak, aby šedá převládala, resp. bylo více odstínů šedé). K šedé barvě se hodí všechny jiné barvy. Zdravím!
Jak tu bylo napsáno, nejlepší bude nějaká nenápadná barva, ale pokud vám můžu radit, tak příště tu barvu do ložnice na stěny zvolte světlejší, tyhle tmavé barvy jakoby vysávají energii a nebudete správně odpočatí.
No nevím, máme dvě stěny v ložnici vymalované bordó a dvě šedě, k tomu šedé hustě tkané závěsy. To se i když venku svítí slunce závěsy zatáhnou a tak krásně se spí, třeba i v pravé poledne. V bíle vymalované ložnici se mi tak krásně nespalo.
Myslím že tohle je opravdu individuální. Každý na to kouká z toho svého pocitu. Na mne by tak syté barvy na zdech působily depresivně. Jednou jsem to zažila. Je to už šíleně dávno, nebylo to tady a byla jsem mladá. Byla jsem u kamarádky a tenkrát to byla "venku" také móda ty barevné zdi a hlavně tmavé. Oni to měli tmavomodré se šedou. Já měla pocit že jsem v kobce. Ale já mám ráda slunce a jasné barvy, tak to asi bude tím. A klidně usnu i když mi svítí sluníčko přímo do pokoje. Teda když se mi chce spát. Ale já jinak do postele nelezu.
Také mám ráda světle hráškovou, světle meruňkovou, světle žlutou, dříve se mi líbila také růžová, ale nějak mě přestala bavit. Nemám ráda na zdech žádné odstíny modré, protože se mi zdají moc studené. Šedou na zeď už vůbec ne a žádné syté barvy na zeď bych si nedala. Byla bych z toho hned unavená. Přitom modrou barvu třeba na oblečení mám moc ráda, šedou také a bordó doslova miluji. Ale na zdi teda ne. Je to opravdu na každém, protože nemáme stejné vjemy. Proto se dá v tomhle těžko radit, protože každý radí ze svého úhlu pohledu. Maximálně se může poradit které barvy k sobě jdou a ladí spolu, nic víc se poradit nedá. Mně by například ani nenapadlo se na to někoho ptát, protože neví jak to mám doma zařízené, co mám za nábytek, jaké doplňky a je toho hodně co rozhoduje.
Opravdu, každý máme jiný vkus a jiné pocity. Já třeba špatně snáším bílé stěny, v bílém pokoji se necítím dobře. Stejně tak na mě nepříjemně "doléhají" i tyto různé tmavé barvy. Nejraději mám světle zelenou a světle růžovou (obojí různých, pastelových odstínů). Každopádně je to hodně individuální a každý by si to měl "vychytat" dle svého, aby se doma cítil dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.