Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny dobré lidi.
Prosím Vás o radu. Zjistil jsem, že některá místa ve vytmeleném pásu SDK u stěny, kde byla použita skelná páska, jsou dutá - páska zde zřejmě dobře nepřilnula k podkladu, viz foto. Na obrázku je vidět vyřízlé místo, které bylo duté a při dotyku se vidtelně hýbalo. Vyřízlý pruh se vždy sám nebo s lehkou pomocí sloupne.
Kde jsem udělal chybu? Může být příčina v nedostatečnéím zamáčknutí pásky při tmelení do podkladního tmelu? Nebo nerovnoměrná vrstva tmelu, kdy se páska chytla jen někde?
Co teď tím? Jen znovu přetmelit a zabrusit i za cenu, že toto místo nebude chráněno páskou, tudíž hrozí časem trhlinky?
Děkuji za rady.
@prazskejpepik: Řídím se podle instruktážního videa od Rigipsu - i na kraje dávají skelnou pásku. Jako dilatační se lepí píska na stěnu kolmo k SDK.
Jo a použil jsem sádr. desky Rigips PRO se zúženou hranou. A tmelil jsem tmelem Rokofinal DUO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.