Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dutá místa pod skelnou páskou SDK

Od: dejv111* odpovědí: 1 změna:

Zdravím všechny dobré lidi.

Prosím Vás o radu. Zjistil jsem, že některá místa ve vytmeleném pásu SDK u stěny, kde byla použita skelná páska, jsou dutá - páska zde zřejmě dobře nepřilnula k podkladu, viz foto. Na obrázku je vidět vyřízlé místo, které bylo duté a při dotyku se vidtelně hýbalo. Vyřízlý pruh se vždy sám nebo s lehkou pomocí sloupne.

Kde jsem udělal chybu? Může být příčina v nedostatečnéím zamáčknutí pásky při tmelení do podkladního tmelu? Nebo nerovnoměrná vrstva tmelu, kdy se páska chytla jen někde?

Co teď tím? Jen znovu přetmelit a zabrusit i za cenu, že toto místo nebude chráněno páskou, tudíž hrozí časem trhlinky?

Děkuji za rady.

doplněno 06.05.17 19:35:

@prazskejpepik: Řídím se podle instruktážního videa od Rigipsu - i na kraje dávají skelnou pásku. Jako dilatační se lepí píska na stěnu kolmo k SDK.

Jo a použil jsem sádr. desky Rigips PRO se zúženou hranou. A tmelil jsem tmelem Rokofinal DUO.

Dutá místa pod skelnou páskou SDK

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

0x

a tam se dává páska? diletační spoj

doplněno 06.05.17 19:59:

možná bude problém i v tom, že je to DUO tmel. základní i finální tmel by mě nepřesvědčilo. použil bych základní pro použití s páskou a pak finálku. SDK deska se v rozích seřezává

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rokofinal

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]