Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panty na kovové zárubní

Od: repe odpovědí: 10 změna:

Jaké panty na kovové zárubni jsou lepší, klasické šroubovací nebo kapsové panty? Které jsou lepší z hlediska dveří, aby v nich dobře padly?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jsem pro klasiku.
Spíš nerozumím větě, které jsou lepší z hlediska dveří, aby v nich dobře padly?
Tady se jaksi ztrácím. Co tím chtěl básník říci?
repe
hodnocení

No básník tím chtěl říci, že u známého viděl zasazené staré dveře právě do těch kapsových pantů u zárubní a ty dveře v zárubni špatně padly, neumím to popsat, ale na straně pantů nedosedly do zárubně tak asi o púl cm, což nebylo hezké. Nevím čím to bylo, zda těmi kapsovými panty, neb špatně usazenou zárubní, neb starými nešroubovanými panty na těch dveřích.

Když se zavřely dveře, tak u pantů byla mezi dveřmi a futrem půl centimetru mezera?
repe
06.05.17 16:33
hodnocení

ano

Na 99% se v tomto případě jedná chybu dveří, tedy křídla. Pokud se jedná o nějaký starý dveře, jsou dělaný do jinýho futra.
repe
hodnocení

Jedná se o starší dveře, které mají ještě pevné panty, nikoliv šroubovací.

Tady o panty nejde, tady jde o velikost falce na křídle. Ten je prostě menší a tudíž dveře nesednou do falce ve futru. Nic jinýho v tom není.

kacer*
hodnocení

0x

Jestli jsem dobře pochopil otázku, tak já jsem pro šroubovací, dobře se s nimi nastavují a vycentrují dveře. Pořizovali jsme nedávno nové dveře a tam byly šroubovací a skvěle nám padly, takže za mě spokojenost.

repe
hodnocení

co jsou falce na dveřích, a jak se to dá upravit?

Falc je ta polodrážka na hraně dveří. Ve v něm třeba zámek. Upravit doma, bez nástrojů, takřka nelze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]