Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyrenove stropnice

Od: erik1979* odpovědí: 9 změna:
Dobry den , rad bych se zeptal jaka ke nejsnazsi metota pri lepeni stropnic . Jde mi o to , jaka je nejlepsi a nejjednodussi metoda rozmereni stropu pro pokladku ctvercovych stropnic jak u čtvercovho mebo obdelnikovoho stropu , tak u nepravidelnoho tvaru stropu .
Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

1x

Myslím, že byste si ušetřil práci, kdyste to na strop nedával-už je to minulost, kdy takové věci "zdobily" domácnosti.

Ale to jste asi slyšet nechtěl.

hodnocení

0x

Vem papír a nakresli si v měřítku tvar stropu a pak si nakresli ve stejném měřítku a vystříhej rozměry polystyrenové kazety.

Takhle si můžeš zkusit naskládat kazety do tvaru stropu. Pokud máš trochu představivost, tak uvidíš, jak to bude vypadat.

Většinou se začíná od světla v místnosti. Světlo umístíš buď do prostředku jedné kazety a nebo světlo umístíš do spoje mezi dvě nebo čtyři kazety. Pak už záleží jestli chceš spáry mezi kazetami roznoběžně se stěnami a nebo do úhlopříčky.

První řadu musíš vyměřit a vyrovnat. Další už přikládáš k první řadě.

Okrajové kazety uřízneš pomocí lámacího ostrého nože.

Na nanášení lepidla potřebuješ zoubkovanou stěrku.

A když jsem nanášel lepido na kazetu, tak jsem si do jedné polystyrenové desky "vydlabal" otisk kazety, abych kazetu při nanášení lepidla nepoškodil (nerozmačkal ornamenty).

erik1979*
hodnocení

Jak prosimte hodim do roviny tu 1.radu stropnic v pripade ze zacnu od lustru? ...vodovahou?

Vybereš si rovnou stěnu a podle té stěny to metrem doměříš.

A nebo pokud máš možnost půjčit si laser, tak si to zase rozměříš a místo kreslení nastavíš laser.

Vemu nejrovnější nebo nejdelší stěnu, Podle laseru nebo podle provázku udělám linku tak, aby v žádném místě nebyla od zdi víc jak 50 cm. Nalepím nejdřív druhou řadu a pak teprve přidávám první, kde se musí desky zakracovat podle toho jak je zeď křivá tím mám první dvě řady rovné a můžu pokračovat. Kdybych začal první řadou a zeď nebyla rovná tak se mi to po pár metrech rozhádá. Prodejci doporučovaný postup od prostředka většinou přináší větší prořez protože ti ani na jedné straně nevýjdou celé desky a všechno musíš upravovat.

Jo, takhle je to nejlepší, ne začínat od prostředka. My máme takto udělaný strop v ložnici a ne kvůli estetice, ale kvůli zateplení od půdy. Na zakončení u stěn se dá stejně lišta, tak bude pěkně zakrytá i nějaká nepřesnost.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud chceš mít strop co nejvzhlednější,tak nelep čtverce souběžně,ale na koso.Začíná se tím,že se nejprve nalepí koutové lišty.Pak se začne lepit od středu,nebo lépe od lustru.V místě rohů čtverců se vyznačí rovnoběžka se stěnou.Tam budou vždy začínat všechny rohy čtverců.Lepím silikonem na bodky.25 bodek na čtverec,bodka asi jako pecka švestky.

JABRAKA

krtek6*
hodnocení

0x

vybodnout se na to! Přežitek

Přežitek, ale nejjednodušší způsob, jak ve starém baráku opravit popraskané stropy bez perlinky a štukování. Snižovat stropy sádrošovou konstrukcí není všude možné a štukování chce fortel a zdravou krční páteř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]