Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natahování pendlovek

Od: ringo® odpovědí: 6 změna:

Jednoduchý dotaz pro znalé. Na které straně pendlovek se natahuje chod a na které bití? Nevím jak to zjistit. Dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zde je všechno pěkně dopodrobna popsáno : loskutak.nova.cz/...

net-hodinky.cz/...

hodnocení

3x

Máme takovéto pendlovky

sberatel.com/...

a tam je vlevo odbíjení a vpravo chod

hodnocení

3x

Pokud máte pendlovky se závažím, mělo by se při odbíjení závaží pro bití viditelně pohybovat (samozřejmě dolů). Já mám pendlovky pérové (bez závaží) a bití je vlevo, chod vpravo. Pokud vím je to tak u většiny pendlovek. U pérových pendlovek to poznáte třeba tak, že je necháte zcela dojít a pak natáhnete jen jedno péro. Když půjdou, je to péro pro chod. Když nepůjdou, natáhl jste bití.

nikdo*
hodnocení

2x

Nadzvedněte jedno závaží. Pokud se během chvilky zastaví hodiny, jste doma. Pokud ne, jde o bití.

alten*

Podobné pendlovky ( viz odkaz v příspěvku od promon ) jsem měl. Při nadzvedávání závaží jen velmi opatrně nadlehčit - při zvednutí povolil silonový vlasec, na kterém závaží viselo a vypadl z drážky v kladce. To pak způsobilo další drobné problémy ( nepamatuji se už přesně, ale tuším že problém byl nejen na kladičce u závaží, ale i nahoře "ve strojku - za ciferníkem" ).

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, už pendlovky nemám, tak si přesně nevzpomenu. Ovšem, já jsem vždy natahoval "obě dírky" nadoraz (s citem), protože jinak se může "rozhodit" čas a bití hodin - potom se to poměrně špatně seřizuje. Zdravím!

P.S. Málo natažené bití poznáte tak, že se interval tónů prodlužuje. Natažené tluče rychleji a naopak.

doplněno 06.05.17 11:50:

Mám i dojem, že při delším odbíjení a vloženém klíčku do správné dírky, se tento mírně otáčí směrem zpět - buď to bude viditelné nebo se to pozná na dotek prstem (tlak klíčku zpět).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]