Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení dveří z chodby v paneláku

Od: alarm® odpovědí: 17 změna:

Zdravím,mám dotaz jestli má cenu nalepit na klasické panelákové dveře polystyren jako izolaci.Jde o to že společná chodba je v zimě vymrzlá tak aby mi nešlo skrze dveře tolik zimy.Těsnění již mám nalepené.Děkuji za vaše rady.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

S polystyrenem by to asi šlo,problém je ale v životnosti obkladu v tak exponovaném místě.Povrch by musel být vzhledově upravený.Mám dobrou zkušenost s čalouněním.Jak říká Jiřík,molitan je i lepší izolace.Ale nejjednodušší je,koupit potah už hotový.Je to potah s prošitými prolisy a ozdobnými knoflíky a cena se pohybuje okolo 800 Kč.Pak už jen sponkovačka a trochu šikovnosti.

JABRAKA

jabraka*

ještě fotku.

JB

Zateplení dveří z chodby v paneláku
dana5*

Zdravím, právě řešíme možnost zateplení vchodových dveří a zatím se nám nepodařilo Vámi zmíněné čalounění sehnat. Mohu Vás požádat o bližší informaci, kde se dá pořídit. Děkuji Dana Teplicko

slonbonjohn*

Zajeďte si do Ústí : b-mark.cz/...

dana5*

Velice děkuji za adresu, co nejdříve tam zajedeme a pustíme se do toho.

hodnocení

1x

Jistě Vám zde poradili, ale jdete cestou druhotného řešení! Primární je koupit nové dveře do společné chodby z fonu oprav. To zateplení Vám pomůže jen minimálně a nikdo o tom tu nepsal. naopak výměna vstupních dveří se mi zdá naprosto účelná když ceny tepla letí nahoru. Zajděte na správu domu nebo samosprávu. Mj. společné prostory by neměly být příliš chladné, pokud tomu tak je, je to chyba v domě a měla by se řešit, např. výměnou vst. dveří. Prostě nechoďte ke kováříčkovi ale přímo ke kováři. Klidně bych zde vydal i stížnost, ať se zamyslí i ti, co na to mají myslet tj. správa domu a pod.

technikjirik*

to je dobrý pohled na věc... tím bych se také držel... nicméně čalounění dveří není jen proti zimě ale i jako zvuková izolace,

lidus*
hodnocení

1x

Čalounění je dobré řešení, dělali jsme si to sami.

hodnocení

Zdravím tak jsem již zateplení provedl s Tátou a dle otce je 50% zlepšení.Proto vám všem děkuji za vaše rady.Cena asi 600kč+několik piv.

hodnocení

0x

Co je očalounit?

hodnocení

Taky jsem nad tím přemýšlel rodiče to mají taky ale nevím jestli to bude mít taky takový efekt.A nevím jaká je cenová relace

technikjirik*

to zvládnete i sám. Koupíte si koženku a výplňový molitan a pak už jen sponkovačku a máte vše co potřebujete. nasponkujete na dveře do poloviny výšky koženku tak aby byla tak volná aby po vyplnění a napěchování vytvořila poltář. A tak pořád dokola. Je to práce na cca 3hodiny, když si s tím budete precizně hrát.

hodnocení

Děkuji za vaši radu zítra se na to chystám tak uvidím jak mi to půjde.Budu se držet vašich rad.Děkuji

hodnocení

0x

Polystyren je určitě na zateplení dobrý,dobře izoluje.*zed*

john2
hodnocení

0x

Já jsem zateploval troje dveře na chalupě tak, že jsem na normální dveře přilepil 20 mm lišty po celém obvodu (lepidlem Pattex Superfix) do vzniklého prostoru jsem vsadil polystyrén - tl. 2cm a překryl vzorovaným sololitem - imitace dřeva. Nevypadá to špatně, a izoluje to dostatečně. To lepidlo je bezvadné, drží to už asi 5 let bez nesnází. Je to levnější alternativa k čalounění.

toze

A jak to při zateplení děláte s klikou? Přece když se rozšíří tak nejde vzájemně zajistit ...

...ale lze, dokonce jsem u tchyně dával 8 cm EPS na dveře. Jediný problémeček byl s klíčem, jak ho prodloužit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]