Nejste přihlášen/a.
Nazdar rádcové.
Nechal jsem prokopat studnuu. Podklad je měkká opika-slín, ) zpevněný jíl) . Po prohloubení se voda do studny hrne takovým tlakem, že je voda stále cítit bahnem - jílem. Už je to přes týden a nijak se to nezměnilo.
Moje otázka je, jestli čekat a brát vody co nejmíň, aby nebyl takový prudký přítok, nebo naopak čerpat a hnát vodu pryč s tím, že se z vrstev opuky vyplaví kaly a pak to bude lepší.
Studnaři při odjezdu tvrdili, že bude voda do dvou dnů čistá ale žádné instrukce nedali.
Dobrý den, ono to bude stejné, jako vyplachovat špinavou láhev - nechat odstát a čerpat. Já bych čerpal, aby se to vyčistilo a přitékala čistá voda (stejně časem čerpat budete při běžném používání). Také můžete znovu kontaktovat ty studnaře a zjistit jejich postoj. Zdravím!
Neměl by být na dně studně nějaký základ, podklad, pokryv? Kamínek, štěrk, hrubý písek, mramorová drť? Jíl se bude stále vymývat.
Když je jíl vystaven vysokému tlaku a teplotě, tak se mění na horninu jílovec (to samé je se slínem. slín-slínovec. písek-pískovec). Napadlo mě, že by voda, která se dostává do studny neprotékala přes slínovec, ale přes slín (slín je vlasně nezpevněný, je to jíl s příměsí). Potom by voda byla plná této příměsi. Nestéká po stěnách studny znečištěná voda? Stává se to například v období dešťů, kdy stoupne hladina spodní vody a ta se dostane právě do vrstev, kde je slín (jíl). Jak hluboká je studna? Na kolika metrech je voda?
totak. Tak to by tak mohlo být. Voda se k Tobě dostává někde přes nějakou anomalii a MĚLO by to časem ustat.
A když jsi byl na 6ti metrech, tak voda byla dobrá?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.