Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím máte někdo zkušenosti s grilováním na nerezové desce? Uvažovala jsem o žulové desce, ale zrazují mě od toho, že ráda praská. Známý mi je schopen sehnat nerezovou desku o velikosti 30cm X 45cm, která je silná 2cm. Dala bych jí na ohniště, které má boky z cihel.Přikládala bych normálníma polenama. Myslíte, že na tom půjdou udělat třeba stejky? Jako, jestli se to dostatečně nahřeje atd... , prostě Vaše zkušenosti. A také jaká je chuť masa? Jak dlouho trvá třeba krkovice atd...
záleží co si od toho slibujete. Jestli je to náhrada, když nejde elektřina za plotnu, tak ano. Obě varianty jsou k diskuzi. Nerezová deska se bude chovat jako obyčejná pánvička. Že by si maso vzalo něco z kouře z ohně? No, možná něco málinko, ale věřím, že příště to hodíte na pánev, protože to bude pohodlnější a výsledek porovnatelný.
Žulovou desku v rámečku mám v zahradním domku už asi 8 let a zatím na ní nedošlo. Ale tam je to hodně podobné. Ovšem pokud žula praskne a je v rámečku tak to prý ničemu nevadí a jde na tom dělat i nadále. Mě to přijde tak na pšeničné placky nad dřevěným uhlím. Prostě za 8 let jsem nenašel žádný důvod proč si komplikovat život/grilování a nepoužít obyčejný gril s briketami/dřevěným uhlím.
@jenyk, samozřejmě, každé má své výhody. Je potřeba vědět, co očekávat. Bylo by fajn, kdybyste nám zprostředkoval proč právě takový způsob přípravy jídla upřednostňujete před grilem.
Všichni víme proč grilujeme - chceme maso rychle zatažené nad pekelným žárem tedy maximálně šťavnaté a zároveň jemně nasáklé vůni dřeva. díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.