Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Grilování na nerezovém tálu? nebo žule?

Od: ola® odpovědí: 4 změna:
avatar ola

Dobrý den,

prosím máte někdo zkušenosti s grilováním na nerezové desce? Uvažovala jsem o žulové desce, ale zrazují mě od toho, že ráda praská. Známý mi je schopen sehnat nerezovou desku o velikosti 30cm X 45cm, která je silná 2cm. Dala bych jí na ohniště, které má boky z cihel.Přikládala bych normálníma polenama. Myslíte, že na tom půjdou udělat třeba stejky? Jako, jestli se to dostatečně nahřeje atd... , prostě Vaše zkušenosti. A také jaká je chuť masa? Jak dlouho trvá třeba krkovice atd...

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
Zdravim.
Podle me se na to nerezova deska nehodí. Grill je podle meho od toho aby mel napriklad ten stejk kontakt s ohněm a kouřem. Takhle to bude jen velka pánev takze to budete smazit.
doplněno 05.05.17 09:10: Takze bych doporučil spise nejaky rošt

 

hodnocení

0x
avatar jenyk
Mám žulovou desku už dobře pět šest let. Bez rámečku, který tam prý nutně musí být. Podle mých zkušeností, nemusí být. Je jen volně položená na takovým kovovým podstavci a zatím žádný problém.

 

hodnocení

0x
avatar clayman

záleží co si od toho slibujete. Jestli je to náhrada, když nejde elektřina za plotnu, tak ano. Obě varianty jsou k diskuzi. Nerezová deska se bude chovat jako obyčejná pánvička. Že by si maso vzalo něco z kouře z ohně? No, možná něco málinko, ale věřím, že příště to hodíte na pánev, protože to bude pohodlnější a výsledek porovnatelný.

Žulovou desku v rámečku mám v zahradním domku už asi 8 let a zatím na ní nedošlo. Ale tam je to hodně podobné. Ovšem pokud žula praskne a je v rámečku tak to prý ničemu nevadí a jde na tom dělat i nadále. Mě to přijde tak na pšeničné placky nad dřevěným uhlím. Prostě za 8 let jsem nenašel žádný důvod proč si komplikovat život/grilování a nepoužít obyčejný gril s briketami/dřevěným uhlím.


doplněno 05.05.17 12:54:

@jenyk, samozřejmě, každé má své výhody. Je potřeba vědět, co očekávat. Bylo by fajn, kdybyste nám zprostředkoval proč právě takový způsob přípravy jídla upřednostňujete před grilem.

Všichni víme proč grilujeme - chceme maso rychle zatažené nad pekelným žárem tedy maximálně šťavnaté a zároveň jemně nasáklé vůni dřeva. :) díky *palec*

Každýmu vyhovuje něco jinýho. Než se tahat pytle briket, to radši zatopím normálním dřevem pod žulou.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]