Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny od červ.zelí

Od: rotwailerka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím, kdo mě poradí jak odstraním skvrnu od červ.zelí z trička. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Dobrý den. Už se tu o skvrnách taky psalo, radil se Vanish, citron, osobně jsem doporučovala namočit do studené vody a hodně soli. Vanish obvykle jen na světlé prádlo, aby neodbarvil, ale zkušenost dobrá. Ta sůl pomůže také hodně, ideálně nechat namočeno přes noc a opravdu do STUDENÉ vody.

lidka*
hodnocení

0x

Záleží na barvě a materiálu trička. Jinak sůl je bezva na skvrny - např. červené víno. Doporučuje se i kysané mléko. A zde ještě jedna rada:

Čištění, praní a odstraňování skvrn - červená řepa, zelí

pokapeme 5-procent. čpavkem, kartáčem proklepáváme do čisté podložky. Pak potíráme suchým mýdlem, pěnu setřeme a látku vypláchneme v čisté vodě. Viz též řepa.

doplněno 28.09.09 17:31:

A jinak ještě zde: hobby.idnes.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Stačí ta studená voda a několik kapek SAVA,nebo Domestosu

JABRAKA

..tak na to bych dal moc pozor! Savem už jsem " vyrobil základ pro batiku " na triku ...a ani jsem moc nechtěl...:(

kukuj
hodnocení

0x

A peroxid vodíku jste zkoušela? Kupta si v drogerii tech. peroxid a stříkněte na skvrnu.

amlim*
hodnocení

0x

Abyste si neudělali díru ,nebo batiku,doporučuji ekologické *jasne*Bleach-bělidlo na kyslíkové bázi od Amway.

výtka
Upozornění od sys strejc 03. 10. 2009 09:59:33
amlim® - vy trvale děláte reklamu pro Amway, což není podle zdejších pravidel (Z 4) povoleno a je považováno za porušení pravidel!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]