Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co ke kouřovodu a za krbovky?

Od: fim odpovědí: 1 změna:
Zdravim chci se zeptat co dat ke kourovodu presneji mam nove udelany komin ten je v kuchyni a pres zed v obyvaku jsou krbova kamna a jak se to delalo nove tak mam ve zdi o neco vetsi diru nez je kourovod tu zadelam kousky z ze zbylich tvarnic od kominu dobre to snasi teplo ale cim to namazat u kourovodu je velky zar tak kdyz to prilepim stavebnim lepidlem aby to nepraskalo treba.. tak cim to vymaznout kolem nejaka samotova pasta nebo neco? dalsi vec je ze za krbovky je udelana predstena z itongu a teplem trochu praska a to mam krbovky v celku daleko od zdi tak me napadlo za to prilepit cerveny sadrokarton a nebo nejlip kamenny obklad ze by natahl teplo do sebe a dal uz by to nepraskalo nebo jo? lepsi napad? a treti vec jestli do ty predsteny udelat pruduch jakoby odvetrani? ze zhora je jeste dira od byvaleho kominu byl vetsi nez tento a tak je tam fucha tak ji jen zadelat a nebo udelat odvetrani? vychazi to nad kourovod a v predstene je pomerne chlad dekuji moc predem

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

0x

Okolo kouřovodu asi nic nevydrží , tam to pracuje . Možná namotat slabu šnuru a pak omítnout. Mezi kouřovod a šamotový vstup , taky dát šnuru , aby to mohlo pracovat . Sám mám nerez komín , tak jsem toto neřešil .

U krbovek jsem vyzdil plné cihly a vyspároval . Možná nalepit nějaký obklad na ten ytong , nebo placaté kameny a vyspárovat . Záleží co se vám tam hodí a líbí se.Mužete zkusit třeba i obkladačky nebo dlažbu atd. Pokud by jste chtěl dělat předtěnu , tak asi bych místo sadroše použil cetris(ten je nehořlavý) . Na něj mužete nalepit co chcete a je masivnější než sadroš.

Okolo komína samozřejmě zadělat at vám neutíká zbytečně teplo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]