Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchyceni krokve s trámem - hřeby nebo vruty?

Od: rotorod® odpovědí: 9 změna:

dobrý den, na přístřešek na auto by jste krokve k trámum bili hřebama nebo vrutama?

díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hřebíky, jedině.

Šroub má jednu nepěknou *smich* vlastnost, že drží. A drží hodně. Jakmile se trám začne kroutit a on se začne, tak hřebík se trochu vytáhne a stále drží. Šroub se nevytáhne, drží a drží až najednou praskne a pak už nedrží vůbec.

mp*

Tak toto mě taky jednou vysvětloval můj kamarád tesař, nechápal jsem to tak docela (jako kuchař), Teď mě to díky Jenykovi docvaklo. Je to vlastně logické.

hodnocení

0x

Mohl by jste mohl použít oba dva způsoby!

Jinak záleží na vás kolik do toho chcete vrazit-hřeby budou levnější a stačí jen kladivo.Vruty jsou dražší a musíte někdy i předvrtat takže bude třeba vrtačka a aku ,která není nutná,vrták a šr.nástavec s bitem na daný vrut.

jendad
hodnocení

0x

Myslím , že jsem tehdy použil hřebíky o délce 180mm .Pěkně jsem se vyřádil :)

fdfdf
hodnocení

0x

nebo můzete pouzít vingle...pokud si nejste jistý, že nebude přístřešek bourat...

Hřebík vyndat lze...ale je to masakr

vrut...pokud praskne...je problém že ho těžko vyndáte...

samozřejme vše se jedná o výšce krokve...já měl 18 cm...masakr :)

asd1
hodnocení

0x

Hřebíky jsou lepší jak cenově tak funkčně. Jsou z "bláta", takže při cvičení konstrukce nepraskají ale natáhnou se.

Vruty jdou použít taky, ale musí být tak masivní, aby při přetížení (např. mokro = nabobtnání dřeva) nepraskly, ale "protáhly se skrz dřevo". Takové už dost lezou do peněz :D

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě jsou praktičtější hřebíky.Jednak dnes jsou k mání hřebíky s vroubkovaným dříkem,konvexní,které drží neskutečně a spoj je nerozebiratelný.Ale stejně doporučuji předvrtat spojovaný díl - krokvi - menším vrtákem a špičku hřebíku namáznout do tekutého lepidla.Zabrání se štípnutí a drží to na desetiletí. czechpan.cz/...

JABRAKA

Trochu mě uniká smysl lepidla na špičce hřebíků.
Navrtání rozhodně není na škodu, naopak. Tesaři ale nevrtají, stačí rozklepnout špičku, aby nebyla ostrá.

hodnocení

takže použil jsem hřeby 25cm dlouhé. díky za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]