Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
koupili jsme v říjnu 2016 novou vysokou postel.Ale po běžném používání nám tato postel už při nalézání a vylézání postel vrže a do matrace se mi na obouch udělaly žmolky,které nejdou ani vyčistit,ani vyndat.Je to tak silónově umělé,že se to do té matrace úplně zažralo.A bolí mně záda,a to jsem u staré postele neměla,ani žádné žmolky se mi nedělaly,i když mám prostěradlo bavlněné.Jedná se o matraci
Kvalitní a velmi oblíbená matrace IVANA PLUS s jádrem ze speciální pěny. Matrace je opatřena snímatelným a
pratelným potahem.
Byla koupena v K.Varech ve Dvorech.Mohu uplatnit reklamaci?A jakou matraci koupit do této postele?Aby mně nebolela tak záda?Tato postel je údajně vyráběna u p.Blanaře!
Děkuji!
Postel bude jistě kvalitní, když je dělaná na zakázku u českého výrobce.
Chce to zjistit co vlastně vrže.
Píšete, že postel. Je-li rozklížená - potom určitě reklamace.
Vrže snad rošt položený na nějaké pacičky-podpěry? Nebo vrže právě jenom ten rošt, sám o sobě? Předpokládám, že máte kvalitní rošt, podívejte se na spoje a mázněte je /plast, kov versus dřevo/.
To všechno můžete sami vypozorovat, když se hýbete, uléháte, vstáváte.
Jak správně píše rádce nade mnou, je dobré máznout hýbající se položené díly mýdlem, mastkem, voskem, případně dát nějakou filcovou podložku na nedoléhající se díly. Postupně vyporozorovat a vyeliminovat malé problémy.
Než se hadrkovat s prodejcem, tak si kolikrát český člověk vypomůže sám, ke své spokojenosti. A nestojí to nic moc, jenom trochu svého času.
K matraci by řekla, že matracový potah bude dobrý, ale prostěradlo bude stát za nic. Ty žmolky jsou evidentně modré, tedy vytahaná krátká bavlněná vlákna z froté? prostěradla, jak se člověk v noci převaluje. Nevidím dobře, ale myslím, že to je froté.. Reklamovala bych spíše to prostěradlo. Kde bylo zakoupeno, jaká je kvalita.
Na potah si dejte chránič matrace, žmolky můžete žmolkovačem odstříhat /jako žmolky na svetru/. Pokud byste nechtěla chránič, používejte normální, bavlněné prostěradlo - hladké plátno, nebo len. Věřím, že s tímto prostěradlem se žmolky nebudou tvořit, nebude totiž z čeho. Jsou i hygieničtější. Můžete je vyvářet. V létě nezahřívají, ale chladí.
K matraci doplním, že matraci si vybíráte na svoji míru a váhu. A to ne přes internet, ale fyzicky v obchodě. Dojdete do dobré prodejny a strávíte tam nějaký čas výběrem vhodné matrace. Dělá se to tak, že si vybetere, které by tak přicházely v úvahu /nabídka je široká/ a na každé si opravdu chvíli poležíte. Některé zavrhnete okamžitě.
Postupně eliminujete, která by přicházela v úvahu, až se rozhodujete mezi 2-3. Prodavač by měl též být nápomocen a nasměrovat Vás, které by byly pro Vás vhodné, podle vašich obtíží.
Na bolesti zad bych volila spíše pevnější matraci, ne moc houpavou.
Doporučím firmu Purtex ve Zdibech.
Mám od nich vyzkoušené výborné matrace, ale i zdravotní anatomické polštáře. Bohužel ty typy, které bych Vám doporučila /bolesti krční páteře/ se již nevyrábějí a to nechápu. Právě minulý týden jsem nový polštář sháněla a nesehnala. Až po mém ,,asi již nic nevyberu-nekoupím, přinesla paní prý poslední kus ze zázemí .
Skoukla jsem tu Vaši matraci Ivana plus, no já bych si ji nevybrala. I když píšou, že je 7 zónová, tak bych váhala, ty zářezy mají působit tvrdost, či měkkost? Za nějaký čas se to setře, zmizí, zleží.
Já bych doporučila nešetřit a zvolit sendvičovou matraci okolo 6-7 000 Kč. Občas se chytnou slevy a to potom neváhat, nebo na výstavách jsou kvalitní matrace s výstavní slevou /PVA Letňany/, kde získáte vlastně ještě lepší matraci okolo 6 000 Kč..Když se podíváte jenom dnes na stránky výše uvedené firmy Purtex, na akční zboží, tak uvidíte slevy o kolik tisíc. To potom má opravdu cenu, dojet přímo do firmy a vyzkoušet, některé slevy jsou teda opravdu výrazné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.