Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obklady na šikminu ze sdk

Od: stavebniczech* odpovědí: 12 změna:

Chystám se na sádrokarton v podkrovní koupelně a chci se zeptat, zda jste obkládali šikminu nad vanou klasickými obklady nebo jste impregnovaný sdk ošetřili nějak jinak.

Je potřeba nějak posilovat rošt? Zmenšit mezery mezi CD profily z 50cm na 40 ...30 ... 20...10? :)

Na webech výrobců sdk jsem narazil maximálně na doporučení dvojitého záklopu (dvě vrstvy sdk desek). Na dotaz mi odpověděli, že to není systémové řešení a šikmina by se obkládat neměla.

Lepit klasickým flexibilním lepidlem na obklady? Podklad upravit nějakou tekutou izolací?

Nebo jste to vyřešili úplně jinak?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

2x

dělal jsem koupelnu ze zeleného SDK v podkroví a i šikminu obložil obkladem cca 50cm.jestli si dobře pamatuji, tak jsem celou koupelnu do výše obkladu natřel tekutou izolací a pak nalepil flex. lepidlem. normální rastr, záklop jednou vrstvou SDK. určitě se od té doby nic nepokazilo, protože by mi jinak exmanželka volala, že se nemůže ráchat ve sprše s mým nástupcem :-D

stavebniczech*
hodnocení

Díky za zkušenosti. A dívejte se na to pozitivně, třeba Vám nevolá, protože to na ně spadlo a ještě je nikdo nenašel. :)

Natíral jste izolací i podlahu?

prazskejpepik*

natřel jsem všechno pod obkladem i dlažbou

hodnocení

2x

Mám už 10-tý rok šikminu v koupelně ze zeleného SDK, poctivě udělanou parotěsku a SDK natřené omyvatelnou barvou doporučenou v specializovaném obchodě (značku už nevím, musel bych se podívat) a bez problémů. Děcka cákaj jak o život.

stavebniczech*
hodnocení

Díky, nevzpomněl jste si náhodou na tu barvu?

Sdk jste tmelil klasicky nebo celoplošně? A pod barvu nějakou penetraci nebo izolační nátěr?

Změlík jsem klasicky. Pouze barva, bez penetrace. Tuším jsem opakoval třikrát.
Obklady na šikminu ze sdk
Obklady na šikminu ze sdk #2
Obklady na šikminu ze sdk #3

hodnocení

0x

není žádný duvod obkládat šikminu nad vanou,snad pouze estetický když se někomu líbí zaobkládaná koupelna,a už vubec není duvod k dvojitému roštu.

stavebniczech*
hodnocení

Díky a jakou doporučujete úpravu?

Koupání často kombinujeme se sprchováním, takže vanu většinou napouštíme sprchou a trochu to cáká.

krtek6*

tak jste si měli pořidit ještě sprchový kout...

stavebniczech*
hodnocení

Ten máme v přízemí, ale stejně se u nás vana prostě napouští sprchováním.

bud sprchova zastena,nebo místa kde to cáká natřít latexem,nebo jinou omývatelnou barvou.my lehke cákáni na šikminu,neřešíme.barva drží a těch pár kapek nemá na zelený sádroš vliv.

stavebniczech*
hodnocení

Nepočítám s tím, že se otočí sprcha na šikminu, i když i to se může stát.

Ale ono i té páry tam bude zejména od manželky dost a vana bude velkou částí pod šikminou, tak pořád nevim.

Osobně bych to z hlediska práce radši celé omítnul než obkládal. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]