Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Potřebuji poradit.
Stavim zahradní nevytápěný domek ,který bude obýván jen v létě.
Skladba stěny bude z venku: palubka potom trámek 10cm a zevnitř osb deska.
Chci dát mezi to minerální vatu, ale jen 6cm . Vatu chci dávat ,abych tam neměl moc teplo co půjde z venku.
Musí být na vnitřní straně parozábrana nebo nejaká folie , aby se mi z té vaty neprášilo dovnitř?
Na střeše bude nadkrokevní izolace.
Tibor, v malých místnostech je vždycky špatný vzduch. Musí se větrat. Ať uděláte cokoliv, v domečku bude nedýchatelně, pokud tam nebudete mít klimu. A to nebudete. A bude tam horko, ať uděláte cokoliv. Raději vymyslete a ralizujte kryté, ale vzdušné posezení, kde se dá, v největších vedrech i přespat. A také nějakou vodu. Bazén, sprcha a tak.
Suzy, připomněla jste mi náš domeček. Byl dřevěný, ještě (po němcách ), stál pod velikou hruškou, vedle studny. Také jsme tam měli 2 otomany a stůl a obraz, jak Přemysl oráč jde za Libuší. Bylo to kouzelné místo. Jen my to měli u domu, ale strašně rády jsme si tam, s kamarádkami, hrávaly. Několikrát jsem tam, s bratrem, spala. Bylo to veliké dobrodružství. Pak ho zub času zlikvidoval a táta, na jiném místě zahrady udělal úúúžasné posezení.
Babko, my jsme takový zahradní domeček měli. A měli jsme tam dvě okna a bylo tam krásně i ve velkých vedrech a bez klimatizace. A když třeba lilo, tak to bylo nádherné si tam lehnout na gauč a poslouchat jak šumí déšť. Teda byl to polozděný a polodřevěný domeček, jak to bylo udělané už si nepamatuji, ale měli jsme tam elektriku lednici a prostě všechno co je k životu potřeba. Vařili jsme tam a vlastně tam celé léto bydleli. Spát jsme teda chodili domů, protože to bylo kousek od domova. Ale tenkrát jsem měla byt v paneláku, tak na té zahrádce to byl odpočinek i pro oči a duši. A byla ještě živá moje mamka a bylo nám krásně...
Já se zeptám, určitě naprosto blbě: Počítáte, všichni, s tím, že je řeč o zahradě? Hlodavci a nejen oni, hmyz, roztoči a jiní obyvatelé, kteří jsou na zahradě doma a přivítají klidné, teplé a suché místo? Budko, budko, kdo v tobě přebývá?
Suzy, víš že škvoři létají? Mají na zádech "brašničku" a v ní křidélka složená. Nejsou to dobří letci, ale létat umí. A také jsou to velmi milující maminky.
Babko, tak na tohle Ti klidně odpovím. Zahrádku jsme měli víc jak deset let. V kredenci nádobí a ve spížce všelijaké běžné potraviny, nikdy jsme vevnitř neměli ani mravenečka. Nebo jestli tam nějaký zabloudil, tak jsme si ani nešimli. Myši také žádné. Je to asi divné, ale je to pravda. Asi jim bylo lépe na zahrádce, než v té chatce. Ale doma v baráku myšky teda mám. Hmyz, jako teda mouchy a komáři ti jsou všude. Roztoči? Tak to nevím, ale žádného jsem neviděla. Možná tam někde nějaký sídlil, ale nikdy jsme nebyli poštípaní, nebo jak se roztoči projevují. A roztoče můžeš mít i v paneláku v posteli. Jo, sem tam jsme našli škvora, ale toho jsme přinesli dovnitř třeba se zeleninou, když jsme si dělali oběd. Věř mi, že tam bylo krásně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.