Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pásek k zalepení ipy

Od: zavinac® odpovědí: 7 změna:

,,Chci si dát na střechu kousek ipy,kde mi teče.,,ale necci to přibíjet ,,existuje taková páska,která zaizoluje pronikání vody při dešti,Máte někdo zkušenost? díky všem

Nebo je lepší to studeným asvaltem,,

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Samozřejmě jsou pásy IPA i samolepicí ale dal bych přednost klasice-pomocí hořáku natavit a tak zalepit!

hodnocení

Hm,,to já vím,,ale nejsou lidi ..

ronyx*
hodnocení

0x

Zdraím,
páska (samolepící) existuje, nedávno ji měli v LIDLu, ale není moc levná (10m cca 160,-Kč) - zkušenost s ní ale nemám
Osobně tohle řeším tak, že buď
A) ustřihnu potřebný pásek IPY, na střeše pásek opatrně horkovzdušnou pistolí natavím a hned přilepím
B) ustřihnu potřebný pásek IPY, vezmu střešní tmel v kartuši, na pásku udělám housenky (hlavně po obvodu) a přilepím na krytinu, pak špachtlí přebytečný tmel seškrábnu a pstem namočeným v jarové vodě uhldím okolo záplaty do ztracena

hodnocení

nemám pistoli proto to takhle chci zvládnout ,,,jedině možnost B

Já používám možost C.Rovná střecha nebo mírný sklon.Trochu benzínu,natřu pás ipy,poškozené místo,zapálím,oheň nataví asfalt,až zhasne,přiložím a zahladím.Benzínu nesmí být moc,pracovat v rukavicích.

ronyx*

Ale uvědomujete si, že vaše možnost je vhodná jedině a pouze na střechu, kde je IPA nalepená přímo na beton, jinak je přímá poukázka na vyhoření? Když tohle uděláte na střeše, kde jsou pod Ipou prkna a nedej bože ještě třeba nějaký prach, seno a pod. tak je to ještě větší riziko než s hořákem.

jabraka*
hodnocení

0x

Pasky na dokonalou izolaci jsou tu.

europack.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]