Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám dotaz? Jak mám pokračovat ve vyzdění komínu, který potřebuju vytáhnout při nástavbě obytného podkroví na "kostce" nad střechu. Je tam udělaný komín z šamotek v rozměru 80 x 50cm a nad úroveň stávající střechy je vyveden 190 cm a já potřebuju vytáhnout komín ještě o cca 4m. A nevím jestli pokračovat ve vyzdění komínu (ze stávající výšky) ve stavebnici po krytinu a nad krytinu vyzdít nějaké "lícované zdivo" ( většinou atrapa lícovaných cihel). Před tím ještě příjde komín vyvložkovat v nerezu 18cm! díky Radek
Ani jednou z variant nad kterými uvažujete, neuděláte chybu. Je to spíše o financích. Pro snadné a rychlé zdění, je lépe pokračovat systémovou stavebnicí a nad střešní část pak udělat "atrapou" imitující cihelné zdivo. Myslím že stavebnice vyjde i levněji než klasické zdění. Jde jen o to, abyste dodržel při nadezdívání rozměry průduchu a aby napojení na stávající průduch bylo vzducho- a vodotěsné. I když budete vložkovat celou výšku komínu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.