Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Darovací smlouva

Od: milan71 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dostal jsem darem část nemovitosti asi pred tremi lety a neudelal jsem prepis na katastru. Jedná se o dvě části jedné nemovitosti od dvou různých osob, jenže ted jedna z tech osob zemřela a ted probíhá dedické řízení a manžel té zesnulé paní mi to chce dát ale at se o to postarám. Chci se tedy zeptat:jakou má darovací smlouva platnost? Darovací smlouvy jsme oveřovali na české poště...czech point. Děkuji za pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Termín na provedení zápisu do Katastru nemovitostí není žádným předpisem omezen, platnost darovací smlouvy, pokud nebyla napadena, není omezená.

milan71
hodnocení

Díky a jak mam prosím ted postupovat, kdyt ten manžel té paní co zesnula potřebuje aby se to vyřešilo. To on to jako zdědí a musí udelat odhad který bych já zaplatil a on by to na mě pak přepsal? Díky

Pozůstalost bude vyřizovat notář. Doporučil bych se s ním spojit (nebo vyčkat, až se ozve) a pak mu předložit požadavek, jak si přejete pozůstalost vyřešit. Notář by vám měl poradit s dalším postupem, včetně případných plných mocí (na co budou třeba) apod. a pomoci vám pozůstalost dotáhnout ke zdárnému konci včetně vašeho daru. Já bych tu mohl napsat něco, co není pravda a zbytečně vás mást.

Pokud nepatříte oficiálně mezi pozůstalé, nic vám od notáře nepřijde a musíte si to ohlídat sám, třeba přes pozůstalého manžela.

Pokud jsem se dopustil nepřesností,omlouvám se.

milan71
hodnocení

díky za odpoved

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]