Zdravím, poprosil bych o radu jaký přesně typ cyky kabelu k varné desce na 3 fazovy proud? Vím, že to má být 5 x 2,5mm, ale nevím jaký označení. Viděl jsem typ 5c x 2,5 i 5j x 2,5. Poraďte jaký přesně typ, popřípadě hoďte odkaz. Díky Radek.
Jedná se v podstatě o stejné označení, C znamená starší barevné kódování - jaké barvy žil kabel obsahuje, v tomto případě hnědá, (popřípadě i černá, šedá), světle modrá a zeleno/žlutá, J je nové označení a pouze znamená že kabel obsahuje zeleno/žlutý vodič, a že se jedná o kabel s pevnými jádry žil (tj. dráty)
Takže vámi uváděný kabel má pevná jádra (dráty) a obsahuje barvy vodičů hnědá, černá, (nově i šedá) + světle modrá + zeleno/žlutá.
Díky za vysvětlení. Právě jsem potřeboval kabel na zítra, tak jsem koukal v obi, kde mají 5c x 2,5 za 79kč metr, tak jsem myslel, že je to nějaký kvalitnejsi kabel za tu cenu. Normálně metr stojí cca 30kč. Šílená přirážka. To si počkám na úterý a koupím jinde.
CYKY-J 5x2,5 je kabel pro pevnou instalaci. Pro připojení z krabice do desky flexibilní kabel H07RN-F 5G2,5 (dříve CGSG) nebo H05RR-F 5G2,5 (dříve CGLG).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.