Nejste přihlášen/a.
Zdravím Už jednou jsem koupila tuto hadici a napřed jsem byla nadšená, ale pak mi tady připojili městskou vodu a já hadici namontovala na kohoutek, a prsk, hadice se vytrhla z toho plastu a bylo po srandě. Byla v záruce, tak mi vrátili peníze. A od té doby nemám důvěru. ALE. Teď jsem našla tuhle a píší tam, že je povoleno do 4 bar tlak vody. Mám také domácí vodárnu na studnu, kterou jsem dříve používala, teď je jenom na zahradní zalévání, kde najdu napsáno kolik je na tom čerpadle barů? Nebo máte někdo doma tuto hadici a jak jste spokojeni? Používáte i na městskou vodu? Mám zase silné škuby si ji objednat, je to přece jenom lehčí manipulace, než s tou těžkou hadicí. Díky.
Smršťovací hadice je módní šmejd, ať koupíš jakou chceš. Buď výrobci podstatně zvýší kvalitu, nebo smršťovací hadice zapadnou v proadlišti dějin. Vyzkoušel jsem a děkuji, nechci.
Tlaky ve vodních rozvodech jsou "normovány" na 6 atm (6 barů), menší být může, větší nesmí.. Tento tlak musí vydržet všechny součásti vodního rozvodu včetně hadic. Pokud to nevydrží, je to "ŠMEJD".
no aby se to vůbec smrštilo, musí být v tom opletení hadice typu prezervativ, co od toho chcete čekat?
o tlak u vodárny vám řekne manometr po vypnutí vodárny, obvykle bývá kolem 4Atm
Souhlasím,že je to hovadina a nikdy bych do toho nešel.Na druhou stranu musím říct,že tchán ji má cca 3 roky a pořád je OK.A to ji využívá na zalévání v létě prakticky denně. Myslel jsem si,že něco co se piřád natahuje a smrštuje, nevydrží nic.Ale ,jak někdo psal, nechápu k čemu to je dobré
Je to dobré k tomu, že se hadice smrskne z dvaadvaceti metrů na deset a hlavně je lehká i při manipulaci a zalévání. Když se smrskne, tak jde lehce stočit a dát třeba do kyblíku. Ta normální je opravdu nemotorná, leda že bych si koupila to navíjedlo. Asi to teda udělám. Ale stejně je mi líto, že to ještě za ty roky co to někdo vymyslel nedokázali vylepšit tak, aby to nepraskalo. Vynález je to opravdu praktický, ale není dokonalý. Myslím si, že existují nějaké kvalitnější, ale nikdo nemá jistotu která to je. Všichni prodejci lžou a každý nakoupí u číňanů za ty nejmenší peníze aby na tom vydělal co nejvíc a pak tady každý cintá jedno a to samé a vychvaluje své zboží. Já bych si klidně připlatila, dokonce jsem našla jednu značku, kde tu hadici prodávají za 1.800Kč. Na pohled je úplně stejná jako ty za 500 stovek, jenom ten konec je zavařený do kovové objímky a ne do plastu. Ale když si uvědomím, že vevnitř to musí být na úplně stejném principu, jinak by se to nesmrštilo, tak se to podle mne může vytrhnout i z toho kovu. Tím pádem to budou jenom vyhozené peníze, protože reklamace bude zase tak otravná, že to raději člověk vyhodí. Já jsem si právě myslela, že tady je někdo kdo má nějakou takovou už doma a má ji odzkoušenou. Asi půjdu a koupím nějakou u toho Číňana, protože tam mu to alespoň budu moci vrátit bez problémů.
Jinak všem velké díky za názory.
myslím že smysl hadici namotávat nebo mít smršťovací má tam, kde je málo prostoru, páč já mám na zahradě hadic asi 50m a nemám vůbec potřebu je uklízet, ba naopak využívám je na ohřev vody sluncem, a tuto vodu natlačím do sudu na sprchování...
Tak teď jsem objevila něco nového. Říkají že jsou jejich hadice kvalitní a že je oni vyrábí. Že prý ty nekvalitní už nedovážejí. Tak já jim to teda uvěřím a objednám. A pak poreferuji, jestli to funguje.
Jen doufám, že nemáte na mysli tu "nejkvalitnější" hadici, kde vyměnili kus plastu za kus mosazi a maximální tlak vody je poloviční než potřebujete.
Odkaz je na obchod hadicemi hadice-shop.cz . Nikoli na konkrétní hadici.
Taková hadice se dá použít např. se slabším čerpadlem. Na chatě máme mj. jedno ponorné (malé plastové na 220V), co v létě hodíme do studny (u řeky, voda ani ne metr pod zemí) a to by hádám tahle hadice snesla. Na pořádné čerpadlo nebo městskou vodu je bohužel nepoužitelná.
Nomad, teď jste mne docela zaskočil. Mám na mysli tu co je na tom odkazu. Jéžišmarjá a jak jste přišel na to, že má poloviční tlak vody než potřebuju? Tak už jsem z toho tumpachová.
Teď jsem to znova četla. Máte asi pravdu. Maximální tlak jsou 3 bary. To znamená, že by mi to sem ani nešlo a stejně by se to vytrhlo, když ten tlak je vyšší? Ale ty tři bary zase nevytlačí tu vodu, aby to stříkalo, nebo se pletu? Tak co to zase kecají?
Tak mi to najednou secvaklo. Už vím v čem to vězí. Tahle firma jednoduše nakupuje ty obyčejné hadice u číňanů, hezky si to v jejich dílně ustřihnou a namotují tam tu kovovou koncovku. Pak se ještě jistí tím, že doporučují 3 bary maximálně a když to člověk nedodrží, protože většinou má tlak vyšší, tak mu nevrátí ani peníze, protože řeknou že jsem to špatně používala. S nižším tlakem to nebude stříkat a s vyšším to rupne. No počkej! Já jim totiž napsala dotaz a musela jsem vyplnit telefonní číslo. Takže se chystají mne uhánět telefonicky. Díky! Teď už jsem připravená. Budu klást ošemetné otázky a jsem zvědavá jak se bude kroutit jako housenka... To si teda smlsnu.
Nomad, to je divné, já když na kliknu, tak mi vyskočí právě ta nabídka všech jejich hadic. Tak já jdu do toho obchodu a ještě pošlu jiný odkaz.
Tak už to vidíte jako já? Ještě je tam video jak za tu hadici tahá jako blázen a nerupá to.
Už ji vidím, je to přesně ta, kterou jsem měl na mysli i já. Tahá za ni sice srdnatě, ale pořád je tam psáno max 3 bary. A souhlasím, že jde nespíš o stejnou hadici s mosaznými koncovkami. Hodně štěstí při telefonování.
Nomad, určitě to bude tak. Protože tam popisují, že tyto hadice "dělají" na objednávku do tří dnů od objednání. Pokud teda nemají už žádné na skladě. Prostě "zlaté české ručičky". Ale člověk by jim na to klidně skočil. Já jsem ještě jinde četla, že nějaký prodejce doporučuje těm co už tu hadici koupili jinde a ne u něho, před prvním použitím odšroubovat ten plast a místo spoje ještě napatlat nějakým lepidlem. Že on to prý tak dělá než hadici odešle zákazníkovi a že prý to pak drží. já si ji koupím tady u číňanů a něčím to ještě zalepím a pak budu vidět. Když to praskne, tak vyhodím tři stovky a ne osm stovek i s poštovným.
Asi ano, ale je to škoda. Nápad to byl dobrý. Nechápu proč se toho ještě nikdo neujal a nevylepšil to doopravdy. Ale asi to fakt nejde kvůli tomu materiálu co je uvnitř. Je v tom nějaký fígl, že se to tak smrští aq hlavně že je to tak lehké. Možná by to šlo vymyslet jako "husí krk". Z takovejch dílků který by se tlakem vody každý vysunul třeba o pár milimetrů na každé straně...
to by nefungovalo, netěsnlo, tam fakt musí být jen výstelka, koukal jsem na ten odkaz od tebe, ale aby tam byla hadice 2mm ttlutá stěna, to podle mne je kec...jedině jak jsem psal trubka z matrošu na prezervativy, to bych pochopil že se natáhne a smrskne..
neskutečný šmejd a oblbovačka pro ty,co to neviděli na vlastní oči.Už z principu to má minimalní životnost protože je to prostě obyčejná tenká gumová hadička a nepraskne tlakem jen proto,protože jí v tom brání jen kus hadru,který je navlečen přes tu hadičku po celé délce hadice až ke koncovkám.A právě protože ten hadrový rukáv,co je navlečený přes tu gumovou hadičku,není s ní pevně spojený ale jen je na ní nasunutý,tak to nikdy nebude pevně držet v připojovacích koncovkách na koncích hadice a každou chvíli to vyjede ven a zlije to všechny,kdo stojí v okolí.Není nad normální hadici
Já tu hadici používala a byla jsem moc spokojená asi měsíc. Pak mi udělali tu městskou vodu a já ji odpojila od čerpadla a připojila na vodovod a bylo to. Šmitec. Asi to s tím čerpadlem domácím fungovalo proto, že tam byl tlak kolísavý a nižší. Ale když je to teda jak říkáte, že ta vnitřní hadička není pevně spojena s tím látkovým obalem, tak co kdyby se to před prvním použitím, tedy když je to všechno pěkně suché, vyšroubovala ta koncovka a nějakým opravdu kvalitním lepidlem by se ta látka přilepila k té hadičce co je uvnitř a třeba i deset centimetrů v délce a kolem dokola. A pak ji ještě svrchu opět zajistit přilepením dalšího obvazu. Tak by zůstal ten hadr pořád na svém místě a při smršťování by se těch 10 cm prostě nesmrštilo a nebyl by tlak v tom kritickém místě, tedy v té objímce odkud to lítá ven. V tom případě by byla zbytečná ta kovová a stačila by plastová objímka. Já asi koupím tu nejlevnější a udělám ten hokus pokus. A samozřejmě, že bych už používala pouze na tu vodu přes domácí vodárnu.
@suzymon, nesmysl, to by jste musela vědět co to jsou za materiály a jestli jsou vůbec lepitelné...a i kdyby tak čím..
111, dočetla jsem se, že prý se má použít nějaké nebrazivní lepidlo. Nevím ještě co to je za lepidlo, ale pohledám. Hlavně nevím co to to "nebrazivní" znamená.
A ještě mám doma takové lepidlo co jsem koupila přes AliExpress a tím teda přilepím úplně všechno a drží to. I tvrdý plast na sklo, i třeba ozdobné korálky na látku a ty neupadnou, ani když to peru v pračce. To mám vyzkoušené. Tak bych to napřed zkusila napatlat tím.
No já bych to za sucha posunula a natáhla rukou. Jinak ne, protože kdybych do toho napustila vodu, tak už bych to nemohla lepit. Prostě to chce kouknout se té hadici do střev . Čekat až se to utrhne je blbost, protože to se mi stalo a ten vnitřek sjel rychlostí blesku hodně daleko dovnitř.
přesně "neabrazivní" myslím že tím mají na mysli nenarušující povrch, jak to dělají třeba abraziva u zubních past pro bělení.
No myslím že to klouzání povlaku po tom vnitřku je žádoucí, ono se to asi smrkává kažé jinak, což by v případě slepení mohl být problém: Když to chcete zkusit tak jedina na natažené hadici a to si nejsem jistej, jestli to tak máte na mysli..
jak myslíš, přeji úspěch a pak se podělíš o zkušenost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.