Nejste přihlášen/a.
Naprogramování pomocí mačkání kombinace tlačítek se nepodařilo. Rolovací vrata pouze "sebou cuknou". Jsem z kolínska.
Výrobce a typ pohonu? Máte alespoň jeden funkční ovladač? V březnu jsem řešil ovladač pro pohon CAME...dejte info...
Který typ ovladače máte? Ten původní - funkční i ten objednaný - nefunkční? Možná to najdu v dalších odkazech, ale takto to možná bude rychlejší a hlavně přesnější...
Programoval jste to takto? V blízkosti pohonu vrat? Do pár metrů?
Výrobce je Technopark Brno, typ pohonu nevím, ale typ vrat je nejspíš Troll RGD 77. Mám jen jeden ovladač a je funkční. Druhý jsem přikoupil a dle rady kombinací tlačítek jsem se ho pokusil naprogramovat. Neůspěšně, vrata pouze popojedou cca 5 cm a vrátí se zpět. Ptal jsem se i výrobce, ten mi odpověděl, že je třeba nějaký programátor, který naprogramuje jak vysílač, tak i přijímač. Aspoň tak jsem to pochopil. Na tom to skončilo, protoče cesta mechanika z Brna k nám(cca 200 km) by asi byla dost drahá záležitost.
Omlouváme, to jsem nenapsal. Oba ovladače, původní funkční i nový nefunkční , jsou typu Nice Flor S.
Ještě jsem našel, že původní ovladač byl nahrán takzvaně II. způsobem a všechny další ovladače se musí nahrát stejně. Nevím co to znamená. Prý je potřeba vymazání paměti a ktomu je třeba tříkanálový ovladač. pak se musí oba ovladače nahrát znovu. Nebo k mazání a nahrávání lze taky použít
Ano, programoval jsem takto cca 2 - 3 metry od vrat. Typ přijímače bohužel neznám a ten popsaný II. způsob je pro mne španělská vesnice. Co se týče firmy, tak tu právě sháním.
Ještě jsem koukal na ten SPIN, ten určitě nemám. To je stropní pohon, já mám vrata rolovací a tam je pohon uvnitř.
Také jsem výhodně koupil garážová vrata. Po 5ti letech se mi rozbil jeden ze dvou ovladačů - napsal jsem firmě... uvedli, že mám jistě typ "hentenoný". Jenže ten je zřejmě od jiného výrobce, zcela jiný typ... Paní mi napsala, že ten nový používají už 8 let. Když jsem se zeptal, proč mi tedy poslali před 5ti lety jiný, nevěděla - ptala se a vyjádřila se mi, že se mi ozvou mechanici z firmy. Je to cca. 2 měsíce, nikdo mi nevolá, nepíše...
Koupil jsem si tedy na netu podle frekvencí shodné ovladače - prý stačí naklonovat. Návod přiložen, naprosto jednoduchý... ani jeden ovladač naklonovat nešel. Nejprve jsem rozhodil nastavení v garáži... to jsem opravil na původní starý ovladač. Pak jsem odjel víc km od garáže a zkusil zase klonovat. Blikalo to podle návodu jen do cca. poloviny uvedených postupů - podle prodejce univerzálů není problém u něj, zřejmě mám prý jinou frekvenci, na což upozornil před prodejem.
Jenže na starém ovladači byla uvedena frekvence shodná...
Momentálně mám vyřešeno tak, že univerzální ovladače mám schované na házení po kocourech a v garáži jsem přidal zvonkový vypínač na ovládání vrat. Dokud bude jeden ovladač v pořádku, budu spokojen. Příští zásilku budu řešit s jinou firmou.
A že by nějaká jiná firma byla ochotna opravit či naprogramovat? Jsou dvě varianty - pošlou vás k šípku, že to byla zakázka jiné firmy nebo to udělají s úsměvem za levných 3-5000,-... s nějakou pohádkou.
Petře, nepomůžu, ale chápu Vás. Již několikrát jsem programoval nové ovladače a nic. Synek to zvládne s návodem za 3 minuty, já opět nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.