Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevíte prosím někdo, kde se dají sehnat náhradní nožíky /plastové/ k aku strunovce Florabest z Lidlu (Lidl ji prodával asi před 14 dny)? Případně, zda by se s nimi neshodovaly nožíky třeba od jiného výrobce? Děkuji.
je to sekačka Grizzly s jinou barvou plastů, červená se prodává také jako Hecht. Náhradní nože se dají objednat z něměcka přímo od Grizzly, v návodu je objednávací číslo případně se dají najít na stránkách výrobce. Také jsem si jí před 14dni koupil ale zatím jsem sní nesekal, v balení u ní bylo 20 nožů. To jste je stihl všechny za tu krátkou dobu zničit?
tak dnes jsem sní poprvé sekal a dva nože jsem také hned zlomil ale zjistil jsem že se dají levněji objednat i v ČR a přemejšlím že možná skusím nůž vystřihnout z tenkého plechu ten by toho mohl vydržet výce
Pánové, odkazy na nožíky v Německu i v ČR už jste si našli (jsou tady v odpovědích), tak mi nějaku niká, co ještě řešíte
Koupili jste si strojek původně značkový, přeznačkovaný pro supermarket za poloviční cenu toho značkového. Někde se na tom ušetřit muselo - celkem logicky je horší dostupnost servisu a náhradních dílů. Ten značkový výrobce má díly sice na každém rohu, ale taky za většinou dvojnásobnou cenu.
Ve výrobcích prodávaných v LIDLu pod jejich značkou (Parkside, Florabest atd.) problémy zbytečně nehledejte - patří k tomu nejlepšímu, co lze v této cenové kategorii na trhu nalézt. Vím, o čem mluvím, mám s těmito výrobky (skoro všemi, co kdy byly v nabídce) vybavenou živnost (nejstarším výrobkům už je přes 10 let) a stále slouží bez problémů. Jistě, je to i o stylu a účelu používání. Koupit si vyžínač s plastovými nožíky na sečení mezi kameny opravdu není dobrý nápad, to vám potvrdí každý, kdo pamatuje samodomo výrobu sekaček s ocelovými noži. Přesně proto se kdysi tak rychle a masově rozšířily sekačky strunové - nevadí jim kameny, kamínky, překážky - struna se ohne, ocel či plast se urazí či zničí.
K nápadu nahradit plastové nožíky plechovými - nedělejte to, při nárazu do překážky plastový nožík "odešel", ocelový to přežije, ale zdeformuje se a v tom nejlepším případě vám zruší (rozbije) kryt sekačky, v horším zlikviduje sekačku jako takovou - motor na to není stavěný, uložení motoru včetně ložisek také ne
struna (předpokládám, že jste myslel silonovou a ne ocelovou - takoví "umělci" už taky byli) je svým způsobem řešení - existují sekačky, které mají jen krátkou vkládanou strunu přesně dané délky. Ale něco tam vázat bych považoval už předem za zbytečnou otravu při případné výměně.
Spíš bych se klonil k možnosti vyměnit originál hlavu na nožíky za originál hlavu na strunu přelisováním, pokud to ovšem lze (u některých sekaček bylo možné hlavy přelisovat za jiný typ). Problém vidím především v tom, že dokud současnou originál hlavu nestáhnete z hřídele, nezjistíte průměr té hřídele, abyste si mohl vytipovat novou hlavu na strunu. A u stažení dobré hlavy je riziko, že
- ji poškodíte
- neseženete jinou vhodnou a původní už vám tam nebude držet (je to lisované plast na kov s přesahem a nalisováním přesah zmizí, hlava je pak volná a padá a lepení je k ničemu (plasty hlav téměř lepit nejdou), protože při namáhání ta hlava prostě spadne (kdysi sem se takhle pokoušel jednu sekačku před vyhozením zachránit)
Způsob přelisováním hlavy bych tedy raději volil jako poslední možnost s tím, že když to nevyjde, nebude mne to mrzet.
Pro všechny strunovky platí jedna věc - nezkoušet silnější struny než jsou dané výrobcem. Mám postřeh z praxe, že zvláště u malých elektrických je někdy lepší dokonce použít strunu o něco slabší - sekačka se pak točí lehčeji a zvýšený "švih" struny seče lépe než předtím.
Máte samozřejmě pravdu, mám pomyslně k dospozici cca 1500,- na nožíky, než začnu být prodělečný.
Co se týká krátké struny místo nožíku, s touto myšlenkou si pohrávám také a ani nemyslím, že to bude až tak problém. Struna musí být stejně silná jako je nožík, udělat na ní očko a nasadit na ten čep místo nožíku. Bude nutno vyzkoušet, čím to očko zajistit, zda nějakou izolepou nebo čím.
Ta hlava se dá sundat bez problémů, není tam nalisovaná, ale zajištěna vrutem.
Ale problém vidím v tom, jakou jinou hlavou ji nahradit.
Narazil jsem na tento odkaz, vypadá to velmi podobně a cena doslova lidová:
Tak nože na Güde RT 250/18 na to pasují, jenom se musí trochu zvětšit ten navlékací otvor. Originál je asi 1,1 cm, ve druhém případě 0,9 cm. A na to Güde se ta sada dá sehnat za cca 70 Kč na internetu.
otázka je zda bude sedět průměr díry, protože např. nože z dřívejší aku sekačky prodávané v Lidlu na tuhle silnější nesedí protože mají menší průměr, dají se údajně použít jen když se přehodí celý unašeč.
Ale možná by tam šlo namontovat celou strunovou hlavu z nějaké jiné sekačky s podobným způsobem uchycení.
Dobrý den,
pasuje to teda z toho Gude? Prosím o upřesnění jak to tam pasuje. Anebo si mám objednat tady ty přímo na můj typ? rmpartner.cz/... už je totiž mají skladem. Předtím je neměli.
Zdravím,
netuším, nějaké náhradní (tuším, že 20ks) měly být přibalené u sekačky. Přesně proto jsem ji nakonec nekoupil - měl jsem strach, že s nožíky by mohl být teoreticky problém (moje použití by bylo hlavně okolo kamenů, takže nožíky dost trpí - zkoušel jsem to s jinou takto vybavenou sekačkou).
Zkusím dát tip - v minulosti byly výrobky prodávané pod značkou Florabest pouze jinak barevné a přeznačkované výrobky Grizzly. Servis zajišťovala firma Hecht. Ale jak je to v současnosti netuším - mělo by to být uvedeno v návodu.
A co reklamace? Ta by nezafungovala a této strágogi se zbavit?Je na to dva roky a tak i musí zajistit servis a podobné věci.Pokud nezajistí,tak vrátit a hotovo bez keců.
V tomto tedy má Lidl u mě první velké minus. Protože odkaz někam do Německa je prasárna. Bohužel jsem taky moc nepřemýšlel nad životností těch nožíků.
no já jsem sice přemýšlel ale říkal jsem si že musí vydržet více než struna u strunovky. Na trávu sice vydrží asi více ale jak o něco zavadíte tak je malér dříve než se strunovkou. Možná se to časem pokusím vyřešit výrobou nože z tenkého plechu.
tak mě ještě napadlo v nouzi zkusit místo nože uvázat kousek struny o průměru tak 1,5-2mm
řešil bych to taky výměnou hlavy zanějakou menší strunovou. Původní je přišroubená šroubem tuším 4mm. Jak bude někdo vědět za jakou hlavu od kterého výrobce tak dejte vědět taky budu schánět
Co jsem sháněl, tak žádná strunová hlava nejde sehnat. Je tam ploška, těch moc není a taky by tam šla dát hlava s kulatou dírou. Ale zajištění šroubkem, těchto hlav taky moc není a kdyžtak je díra moc hluboká. Navíc kryt nemá na sobě nožík na ořez struny a šroubovat tam kousek nabroušeného pilového plátku moc dlouho držet nebude.
Dobrý den, nevím, je-li to ještě aktuální, ale já jsem se z důvodu drahých plastových nožů, které mnoho nevydrží zařídil jinak. Čep, který slouží na nasunutí plastového nože jsem použil jako držák očka klasické struny do strunového vyžínače. Na tento čep jsem nasadil strunu, kterou jsem stáhl obnaženou svorkou na kabely (čokoláda) a přitáhl jedním šroubkem. Vše funguje perfektně a struna naopak vydrží déle než plastový nůž. Nebude-li někdo vědět jak postupovat, rád upřesním mailem. Václav Krhounek
To je dobrá myšlenka, s tou čokoládou. Taky jsem se strunou a tím čepem experimentoval, ale nenapadlo mě, čím to zajistit. Pokud tomu dobře rozumím, tak jste použil jenom ten kovový vnitřek z čokolády.
tím kovovým vnitřkem čokolády se dělají očka na lankách od nepaměti ale nenapadlo by mě to použít na strunu to je dobrý nápad
Prosím obrázok by nebol? Riešim aktuálne tento problém keďže novší model bol práve v akcii. Ďakujem
Sekačku nemám u sebe ale zkusil sem alespoň narychlo načmárat obrázek snad to bude k pochopení.
šedé kolečko je čep, červená je struna a černá je vyndaný vnitřek z el.čokolády se šroubkama
Aku sekačka z Lídlu mě potěšila výkonem, zklamala plastovými břity, které rycle odcházejí. Vyřešil jsem to takto a tady je moje rada.
Vezměte vlasovou sponku (pírko), štípačkami oddělte vrchní zvlněnou část asi 3 mm před ohybem (očkem) a navlíkněte jí do otvoru, který vyvrtáte (cca 2,5 mm) nebo propálíta horkou jehlou v už poškozeném originálním plestovém břitu asi 10 mm od kotvícího dvouotvoru. Sponka by se měla v otvoru volně otáčet a celý komplet takto upraveného břitu upravte na délku maximálně 8 cm.
Dobrý den,
mám špatnou zkušenost se značkou Florabest z Lidlu.
Servisní středisko zareagovalo až po několikáté výzvě s tím, že ND nemají a tím to skončilo, více nekomunikují.
Lidl na můj dotaz ohledně ND zareagoval tak ať jim pošlu jméno, adresu, email a telefon. Na to jsem reagoval, že chci ND, nebo kontakt, kde ho seženu a už se více neozvali.
Karel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.