Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sůl do myčky

Od: rokoo odpovědí: 10 změna:
Dobry den, koupil jsem si mycku znacky beko. V navodu je napsano, ze se do ni musi umistit sul (do zasobniku). Mam myci tablety, ktere obsahuji sul. Je potreba davat sul jeste zvlast (do zasobniku)?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

Já bych řekl, že je sůl potřeba dávat. Myčka má v sobě iontoměnič (taková pryskyřice), přes který se do myčky napouští voda. V iontoměnči se zachytává tvrdost. Aby se iontoměnič nezničil, po skončení mytí se vypláchne slanou vodou a tím se z něj vyplaví tvrdost do odpadu - proto je potřeba nastavit na myčce i jak tvrdá voda je, aby si na regeneraci iontoměniče zvolila dostatečné množství soli.

doplněno 30.04.17 09:16:

A celkem pochybuji, že máte tablety, které obsahují sůl, co se dává do myčky. V tabletě je sůl naprd. Spíš tam bude něco, co dodatečně změkčuje vodu, třeba soda.

sivifiweno
hodnocení

1x

Nejdříve bych si změřil tvrdost vody, jestli je vůbec sůl potřeba. Dle toho bych se zařídil.

Já třeba mám vodu úplně měkou, takže sůl vůbec nepoužívám.

hodnocení

0x

Není. Ale my ji tam dáváme, protože máme hodně tvrdou vodu .

rokoo
hodnocení

Ja jen, ze na tabletach co jsem koupil, je napsane ze sul obsahuji a ze jsou urceny i pro tvrdou vodu.
rv*

Nevím, co tam napsali, ale je rozdíl, jestli obsahuje sůl do myčky, nebo jestli obsahuje něco, co sůl nahrazuje. Protože sůl do myčky na tvrdost vody žádný vliv nemá. Jedná se o "normální" chlorid sodný, určený k regeneraci iontoměniče. A teprve iontoměnič změkčuje vodu. A jestli sůl nedáte a časem se iontoměnič zničí, tak budete mít na nádobí stopy po látkách, způsobujících tvrdost, které se normálně zachytí právě v tom iontoměniči.

majka53*
hodnocení

0x

Není to potřeba, ale záleží jak máte tvrdou vodu. Pokud jí máte v kapslích a nédobí je pěkně umyté, tak to bude stačit.

hodnocení

0x

V každém případě sůl v zásobníku používejte! To, že ji obsahují tablety nemá na tvrdost vody žádný vliv a ještě si zdegradujete gelovou náplň, která se solným roztokem regeneruje. Tento gel totiž vodu změkčuje, sůl nikoliv.Když gel ztvrdne, je myčka na odpis, jeho cena je závratná. Přesně jak popisuje "rv". Dobře nastavená myčka nepotřebuje drahé tablety ani leštidla, stačí sypký prášek a octet naředěný 1:5 s vodou. To je informace z návodu, žádný reklamní trik.

hodnocení

0x

Já mám na myčce kontrolku, která se rozsvítí, když sůl dojde. Stejně tak leštěnka.

hodnocení

0x

to @: To že nepoužíváte sůl je chyba. Všechna voda do myčky proteče přes gelovou kartrige, kterou sůl regeneruje. Pokud ji nemá, zničí se. Máte měkou vodu, sůl by se doplňovala 1x za rok.

sivifiweno

V návodu mám napsáno, že pokud mám vodu úplně měkkou(je přiložen testovací papírek), tak tam sůl sypat nemám, protože když toto nastavím na dávkování, tak se zásobník ze solí úplně uzavře a k dávkování nedochází. Není tedy důvod, aby tam byla. Naopak může docházet ke korozi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]