Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahové lišty pro vedení elektroinstalace?

Od: pepe* odpovědí: 9 změna:
Zdravím všechny!
Rád bych v blízké době vyřešil rozvody k el.zásuvkám (panelový byt) v podlahových/soklových lištách (řezat drážky do betonu nechceme, navíc budeme zároveň řešit i novou podlahovou krytinu. Vedení v lištách by tedy bylo v našem případě nejvhodnější volbou).
Máte někdo zkušenosti/typy na vhodné produkty, které budou splňovat vše potřebné? Díky předem:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

ano, Kopos kolín vyrábí lišty yo se dávají po obvodu k podlaze, včetně doplňků a zásuvek... koposkatalog.cz/...

pepe*
hodnocení

Nic jiného, než Kopos použít nelze? Líbí se mi např. produkty od Arbitonu(LM70)+úložný systém pro zásuvku. Vzhledem k nové podlaze mi to přijde jako vkusnější řešení s mnohem lepším výběrem dekorů. Podobné lišty nabízí i Dollken, ale zřejmě nemají v nabídce úložný systém pro zásuvku, ta by se pak nejspíš musela uložit nad lištu...
111®

no já to nestudoval, dal jsem to co znám, si vyberte podle vašich představ..preferoval jsem domácího výrobce, vámi uváděné neznám..

doplněno 29.04.17 11:35:

nedalo mi to tak jsem koukl: měl jste na mysli floorwood.cz/...

pepe*
hodnocení

Ano, včetně floorwood.cz/...
Líbí se mi toto řešení, ale nemám přehled, co musí taková lišta splňovat při revizích, apd.
Nicméně, Arbiton zde již byl v diskuzích pro tento účel zmíněn.
111®

nehořlavost, nebo samozhášivost, pak oddělení obvodů , tedy pokud tudy povedete silové a slaboproudé obvody, jako zásuvky a TV a LAN , tak kanál musí mít oddělení silových a slaboproudých obvodů. Já tohle řešení oc nepreferuji protože tam jso dlouhé souběhy růných sítí, čemuž se v praxi snažíme vyhnout. Prostě a jasně , ty lišty musí mít certifikaci! Takže si při nákupu nechte předložit certifikát nebo si vyžádejte jeho kopii. Z tohoto důvodu nenakupuji přes net ale v kamenném obchodě.

pepe*
hodnocení

Ano, to jsem tak nějak předpokládal a právě třeba u toho Arbitonu nelze žádné certifikace/normy ani dohledat:)
Za to jsem narazil třeba zde na článek podlahy.com/...
Takže, působí vše, že tak může být. Ale možná také jen do doby, než nastane nějaký průs.er :)
petula00*

Pokud budou v lišách uložena nepoddimenzovaná a řádně jištěná vedení a kabely není potřeba se obávat.Samozřejmostí je bezvadně zapojené,utahnuté spoje v zásuvkách a krabicích.

111®

no právě, ale jednu radu bych snad měl, podívejte se na stránky tam jsou fakt borci co vědí, poptal bych se u nich. diskuse.elektrika.cz/...

doplněno 29.04.17 14:42:

diskuse.elektrika.cz/...

pepe*
hodnocení

Zkusím tedy raději ještě popátrat, co vše lze v dnešní době pořídit. Kopos má produktů sice dost, ale nic z toho se mi bohužel nezamlouvá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]