Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kuchynska linka z Aliexpres

Od: vlastovka82* odpovědí: 18 změna:
Dobry den,
mate nekdo zkusenost s koupi linky z Aliexpresu?Stoji na nase asi 7500 KC a jsou krasne.
Nerada bych byla zklamana
Dekuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Nemám přímo zkušenost s nábytkem z Ali, ale viděl jsem jiný nábytek z Číny, koupený v ČR.
Srovnatelný šunt jako ten levný polský. Ani ne vzhledem, lamino vypadalo bytelnější než třeba 16mm lisovaný papír, užívaný u šatních skříní z Jamallu, ale naprostým nedostatkem výztuh. To ale mají kluci ze severu taky. Koukal jsem jak cvok, když jsem v Lutzu viděl LAVICI, která má v návodu uvedeno maximální zatížení 40KG! Už chápu, proč ty velkokrámy berou jen subtilní prodavačky. Ta ženská si na to při předvádění zákazníkovi normálně sedla:).
Věřím, že Poláci i Číňani určitě dokážou vyrobit kvalitu, ale ta se sem nedostane, kvůli nízké ceně sem vozí maximálně srajdy.
Vzhledem k ceně, poplatkům, dlouhé době přepravy a velmi nejisté záruce bych se ve vašem případě poohlédl raději u Polských soudruhů. I u nás se nechají koupit sety linek za slušný peníz. Obi, Baumax... Jen to nesmíte moc používat.

ohneta*
hodnocení

0x

7500 i s dopravou, DPH a Clem?

vlastovka82*
hodnocení

Doprava je zdarma a dph a clo nevim,kolik bych platila
doplněno 28.04.17 21:01: Lacquer Kitchen cabinet(LH-LA003)
s.aliexpress.com/...
(from AliExpress Android)
moto*

Ještě se na to nabalí poplatky spediterům, na poštu je zásilka asi moc veliká. Poplatek poště za vyclení je snesitelný, spediční firmy jsou výrazně dražší. Sám tam nakupuji a v naprosté většině spokojenost. Do nábytku bych asi nešel. To bych si raději zajel do Polska. Na Allegru se také dá výborně nakupovat, prakticky vše. Je to v EU tak si nemusím lámat hlavu se clem.

Hlavně když nakupuji, tak koukám na počet objednávek na dané zboží a hodnocení kupujících. V tomto případě bych viděl riskantní nákup.

Obecně ale Číňané umí, zrovna dnes mi přišla maličkost do dílny, skoro zdarma a perfektní.

vlastovka82*
hodnocení

Allegro neznam. Z ali nakupuju malickosti za par korun,do te kuchyne asi nepujdu,nebudu riskovat.
ikdyz je tam doprava zdarma,mam obavy

prazskejpepik*
hodnocení

0x

to by jí museli přepravovat v ocelové bedně

vlastovka82*
hodnocení

Co si tedy myslite?
rv*
Doprava je zdarma do některých přístavů. Pražský to asi nebude. Ale klidně to zkuste, pošlete jim váš plánek a uvidíte cenu.

Ta cena 303 USD je za 1 metr linky, ne za celou, aspon tak to chapu.

Unit Type: Meter

Package Weight: 70.0kg (154.32lb.)

Package Size: 70cm x 60cm x 60cm (27.56in x 23.62in x 23.62in)

Presne to budete vedet jen pokud jim napisete na ten email, aby vam vycislili kolik by stala cela linka na obrazku.

A budete platit clo i DPH, protoze cena presahuje 150 EUR. Kolik clo nevim, ale DPH 21% ano.

Kdyz sme pred par lety staveli kuchyn tak cca 1 metr linky vysel na 10 tisic, vic ci min podle toho jestli obyc z ikea nebo luxusnesjsi z draheho studia ... kdyz k 303 USd pridate jeste DPH a pripadne clo jste na cca 10 tisicich na metr taky. A to bych se dost bala co prijde v bedne a v jakym stavu ... poslani na reklamaci by se asi doost prodrazilo.

vlastovka82*
hodnocení

Nepujdu do toho,dekuji
horak*

Taky tomu tak rozumím. Objednávka se zadává v metrech a i ta cena odpovídá metru. Doprava pouze lodní v kontejneru, k potom překládka, pošta a proclení, nejspíš zde i demonzáž obalu...

prazskejpepik*

nábytek je na přepravu velmi choulostivý a výrobce šetří na obal.materiálu. zmáčknutý karton v rohu může znamenat poškozenou desku. chce to pečlivě kontrolovat při převzetí

hodnocení

0x

Tchán si objednává s Aliexpressu něco neustále. V Únoru si objednal semena paprik, rajčat a okurek a skoro nic mu nevyrostlo, pak si objednal cyklistické tričko, které mělo křivě sešitou kapsu, poté si objednal triko ferrari, které (byť objednal na svoji velikost XXL), přišlo jakési Lko, ve kterém neschoval ranec, pak objednal kšandy (ty ještě nevyzkoušel), ale předpokládám, že jedna bude kratší než druhá.

vlastovka82*
hodnocení

:) ja tam take objednavam,ale jen malickosti za par korun a vse zatim ok

moto*

Nedávno mi přišlo tričko, je kvalitní, naprostá spokojenost. Běžně tam textil nekupuji, tričko bylo s logem okruhu kde jsem kdysi závodil a je to moje srdeční záležitos. Kupuji tam technické věci a nepamatuji, kromě dvou myší k PC po dolaru, že bych něco zahodil. Mám odtud perfektní navigaci, digitální šupleru a uhloměr, měrky na ventily, závitové měrky, speciální klíče na ventily a spousty dalšího a vše věrnně slouží. Modem pro LTE stál polovinu co přesně stejný se prodává u nás.
Je to i o tom, jak se umí nakupovat. Známý tam kupoval vstřikování na motocykl a už mu to jezdí a číňané mu i na přání upravovali software.

vlastovka82*
hodnocení

Uau,tak to je super,ze mate pozitivni zkusenost.Ja spis kupuju bizuterii,koberecky,obal a sklo na mobil,nalepky na zed a takove blbustky :)
u nas je to nekolikrat drazsi
prazskejpepik*

já dostal od bratra žárovky do auta H4 super bílé světlo, které kupoval odtud. vydržely pár minut, roztekly se. po prozkoumání nebyly ze skla, ale z plastu :-D

rv*

Tak to je má zadarmo. Protože na Aliexpresu není problém s reklamací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]