Nejste přihlášen/a.
Dobry den, prosim o radu jak postupovat. Do moji letni chaty kterou mam na pronajatem obecnim pozemku se behem zimy nekdoi nastehoval. Udelal urcite zmeny co se tyce stehovani veci a podobne. Urcite veci poskodil, vyhazel co se mu nehodilo a podobne. Udelal diru v plote a vylomil dvere. Od souseda, ktery tuto skutecnost nahlasil na urad - pote urad kontaktoval me... jsem se dozvedel, ze tam pobyva uz delsi dobu cca 2 mesice. Na pozemek se vchazi branou, ktera je opatrena retezem se zamkem, jsou na nem stopy po rezani, ale vzdal to a udelal tu diru v plote. Ja jsem pri dnesni kontrole na nej osobne nenarazil - nebyl tam. Ale jak jsem jiz psal prestehoval si veci podle sebe a dokonce mi prorezal jablone ktere jsou na pozemku. Policii jsem zatim nekontaktoval. Mam v planu tam zajet v noci a pokud tam bude spat tak pockat na prijezd PČR a pote to resit dale. Mam na dotycneho podat hned trestni oznameni, nebo nevolat PČR a jen ho vyhodit s tim at uz tam nechodi, a pokud bych ho tam znovu nachytal, tak to resit s policii. Nebo mu dat nakladacku? Mate nekdo podobnou zkusenost? Dekuji za pripominky a rady. Pekny vecer
Hele, a co když to není žádný hajzl. Jo, já vím, naboural se Ti do chaty... Ale neudělal tam snad žádnou obrovskou škodu, ne? Dokonce i jabloně prořezal . Možná se domníval, že ta chata je dlouhodobě neobývaná. Já vím, i tak tam neměl co lézt. Ale co my víme, no... Někdo tady píše - "seřezat ho". Ano, jestli to je nějaký hajzl, tak proč ne. Ale možná to zas až takový zmetek není
Možná tím, že chatičku obsadil zrovna on, tak zabránil tomu, aby se tam dostali nějací feťáci a chatu nepodpálili.
Takže s tím seřezáním bych asi počkala...
Nedovedu si představit sebe, že bych potkal ve svojí chatě zloděje který mi zničil zámek, plot, dveře a já bych v klidu odešel domů se ptát na web co dělat. Pokud by tam byl, okamžitě volám policii - pokud bych zvládl zůstat v klidu a nevyplašil ho.
Stalo se mi něco podobného - vykopnuté dveře, ale nikde nikdo. Po opravě dveří, instalaci masivní závory a výmluvné ceduli se to už neopakovalo.
Že vy hodně čtete krimipovídky? Myslíte si, že kvůli bezdomovci bude policie snímat otisky prstů a pátrat v evidencích?
Také netuším, kde jste vzal informaci o tolika sebevraždách bezdomovců a o tom, že umírají hlady. Jo, prochladnutí, to ano.
Jinak věc je nutné řešit s policií, to, co navrhuje tazatel, tedy počkat, až bude v chatce a pak zavolat polici, ať koná, je rozumné řešení. Ovšem nelze čekat zázraky, policie ho vyslechne, možná obviní, ale na vazbu to není, takže propustí, no, a on jelikož ví, že se mu prakticky nemůže nic stát, tak jestli je dost otrlý, půjde zpět do chatky jako domů.
Dle mého názoru máte-li malou škodu policie to řešit nebude, v případě velké škody, jste tam šlapal jak v porcelánu a všechny stopy rozmnožil. Je to bezdomovec náhrady se nedočkáte, pakliže jej napadnete, případně zraníte může se české právo obrátit proti vám, humanisti a spol začnou rejdit, řádit..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.