Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdomovec se nastehoval do moji letni chaty

Od: honcek odpovědí: 22 změna:

Dobry den, prosim o radu jak postupovat. Do moji letni chaty kterou mam na pronajatem obecnim pozemku se behem zimy nekdoi nastehoval. Udelal urcite zmeny co se tyce stehovani veci a podobne. Urcite veci poskodil, vyhazel co se mu nehodilo a podobne. Udelal diru v plote a vylomil dvere. Od souseda, ktery tuto skutecnost nahlasil na urad - pote urad kontaktoval me... jsem se dozvedel, ze tam pobyva uz delsi dobu cca 2 mesice. Na pozemek se vchazi branou, ktera je opatrena retezem se zamkem, jsou na nem stopy po rezani, ale vzdal to a udelal tu diru v plote. Ja jsem pri dnesni kontrole na nej osobne nenarazil - nebyl tam. Ale jak jsem jiz psal prestehoval si veci podle sebe a dokonce mi prorezal jablone ktere jsou na pozemku. Policii jsem zatim nekontaktoval. Mam v planu tam zajet v noci a pokud tam bude spat tak pockat na prijezd PČR a pote to resit dale. Mam na dotycneho podat hned trestni oznameni, nebo nevolat PČR a jen ho vyhodit s tim at uz tam nechodi, a pokud bych ho tam znovu nachytal, tak to resit s policii. Nebo mu dat nakladacku? Mate nekdo podobnou zkusenost? Dekuji za pripominky a rady. Pekny vecer

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Hele, a co když to není žádný hajzl. Jo, já vím, naboural se Ti do chaty... Ale neudělal tam snad žádnou obrovskou škodu, ne? Dokonce i jabloně prořezal ;). Možná se domníval, že ta chata je dlouhodobě neobývaná. Já vím, i tak tam neměl co lézt. Ale co my víme, no... Někdo tady píše - "seřezat ho". Ano, jestli to je nějaký hajzl, tak proč ne. Ale možná to zas až takový zmetek není *nevi* Možná tím, že chatičku obsadil zrovna on, tak zabránil tomu, aby se tam dostali nějací feťáci a chatu nepodpálili.

Takže s tím seřezáním bych asi počkala...

honcek
Ano hajzl to asi nebude, ale vloupal se tam. Na prvni pohled je jasne, ze to je udrzovana chata, byla zamcena, na brane retez. Uvnitr vybaveni a uklizeno. Nachystano na sezonu. Musel to vedet ze to neni opustene. Dekuji za nazor.

hodnocení

2x

Bezdomovce ignorovat nemůžete, měl by vás za kamaráda. Musíte volat policii. Sice nic nezískáte, ale alespoň ho vyděsíte. Za nakládačku byste mohl dostat trest. Zavolejte policii a počkejte na jejich příjezd. Až pak začněte napravovat to, co chlap zničil.

vanad1*
hodnocení

2x

Hlavně zpočátku neberte spravedlnost do svých rukou. Už dávno jste měl podat trestní oznámení na neznámého pachatele podle § 121 Tr.z. - vloupání. To není žádný přestupek !

honcek
Ano i to je reseni, avsak nikdy jsem timhle neprosel, proto se ptam co delat nez neco udelam. Dekuji za tip

fugass*
hodnocení

2x
U nás pomohly tyto věci: přesdržka, dobrman s vyceněnými zuby, v ruce legální 9mm (bez nábojů) a po té policie. Otcovo vysvětlení pro polici, že se obával o zdraví a dotyčného spacifikoval do příjezdu policie. Pro ně známá firma s vloupačkami na krku. Dodnes sedí.

hodnocení

1x

Nedovedu si představit sebe, že bych potkal ve svojí chatě zloděje který mi zničil zámek, plot, dveře a já bych v klidu odešel domů se ptát na web co dělat. Pokud by tam byl, okamžitě volám policii - pokud bych zvládl zůstat v klidu a nevyplašil ho.

Stalo se mi něco podobného - vykopnuté dveře, ale nikde nikdo. Po opravě dveří, instalaci masivní závory a výmluvné ceduli se to už neopakovalo.

anony*

mohuse prosím zeptat co bylo na té ceduli?

honcek
Prave jde o to, ze se mijime. Ja si nemuzu dovolit tam na nej cekat. Kdyby tam v ten moment byl dostal by sekec, ale bohužel.

ondrejcoufal
hodnocení

0x
Dobrý den,
špatné je, že jste nezalarmoval policii dříve měla by totiž stopy otisky z prstů a bezdomovce by tak snadno identifikovala. Bude dobré když se chytí do pasti takové mobilní fotopast i by Vám také pomohly.
Řešit to musíte jinak se sousedé mohou postarat o vyřazení ze zahrádkářské kolonie což jistě nechcete.
Bezdomovci spoléhají na to, že nic nemají a tak vlastně nemohou nic ztratit. Ublížit si ovšem zaslouží škodí-li. Těm kteří doopravdy chtějí získat druhou šanci se chovají úplně jinak, ale bohužel situaci nezvládají a na ulici vydrží hodně krátkou dobu tito lidé totiž spáchají do roka sebevraždu nebo zemřou pro nedostatek potravin a na prochladnutí.

*sok* Že vy hodně čtete krimipovídky? Myslíte si, že kvůli bezdomovci bude policie snímat otisky prstů a pátrat v evidencích?

Také netuším, kde jste vzal informaci o tolika sebevraždách bezdomovců a o tom, že umírají hlady. Jo, prochladnutí, to ano.

Jinak věc je nutné řešit s policií, to, co navrhuje tazatel, tedy počkat, až bude v chatce a pak zavolat polici, ať koná, je rozumné řešení. Ovšem nelze čekat zázraky, policie ho vyslechne, možná obviní, ale na vazbu to není, takže propustí, no, a on jelikož ví, že se mu prakticky nemůže nic stát, tak jestli je dost otrlý, půjde zpět do chatky jako domů.

honcek
Dekuji za reakce. Jde o to, ze ten clovek tam stale bydli. Jen jsem na nej nenarazil kdyz jsem se tam byl podivat. V noci tam zajedu s chlapama, omrkneme jestli tam je a pokud bude zavolame pcr a pak tam spolecne pujdeme. Jde mi spise o potrestani toho dotycneho. Pcr s tim nic moc nenadela paklize ho pusti obavamse aby se nevratil. Na tu zahradu jezdime pres cele leto a nechtelo by se mi to resit porad dokola.
slon

Já bych volil nakládačku. Vlastní špatná skušenost řešení oficiální cestou.

hodnocení

0x
Policie ho jen vyhodi , je ho treba potrestat a vylekat. Byt vama pujcim si nekde plynovou pistoly , vecer tam skocim a vyhodim ho , nebo staci i teleskop...
Policie ho vyhodi a vy ho tam za hodinu mate zpet... Takhle uz se neodvazi...
honcek
Diky za reakci. Plynovou pistoli mam, spoustu zbrani ve skupine D. Tady je ovsem problem. Uz kdybych mu vyhrozoval s plynovkou tak budu mit opletacky ja. Zmidlit ho teleskopem nemuzu, napadeni... Tady maji ti lumpove vetsinou navrch, pokud sam nezautoci nemuzu mu skrivit vlas... Bohuzel

bambula*
hodnocení

0x

Dle mého názoru máte-li malou škodu policie to řešit nebude, v případě velké škody, jste tam šlapal jak v porcelánu a všechny stopy rozmnožil. Je to bezdomovec náhrady se nedočkáte, pakliže jej napadnete, případně zraníte může se české právo obrátit proti vám, humanisti a spol začnou rejdit, řádit..

honcek
No prave, toho se obavam. Děkuji za nazor.

inoo
hodnocení

0x

Jenom ho vplašit nebo zmlátit je blbost,mohl by vám taky chatu ze vzteku i podpálit.Takovým je všechno jedno.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- ty jabloně prořezal odborně, nebo je jenom zplundroval? Třeba byste se s ním mohl i nějak dohodnout, ne?

hodnocení

0x

Určitě řešit přes PČR, ideálně zavolat na místo v době, kdy máte podezření, že se tam bezdomovec nachází. A pro příště popřemýšlet o zabezpečení chaty (alarm, fotopast).

hodnocení

0x

Honcek, jak to dopadlo? *hej*

honcek
Zdravim radcove, bohuzel pri nocni akci jsme na nikoho nenarazili, jen bylo ozestlano a v odpadkovem kosi 3 pouzite prezervativy. Tento vikend tam pojedu zase. Pokazde kdyz tam jdu tak to natacim. V pripade ze se zadari upnu to na youtube a nahodim odkaz. Vsem dekuji za reakce z kazde jsem si neco vzal. Dekuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]