Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak docílit tmy při spaní

Od: allena odpovědí: 21 změna:

Mám takový problém a potřebovala bych poradit. V místnosti, kde spíme máme velká okna ve kterých máme bílé žaluzie. Okna jsou na východ a v letních měsících již brzy ráno svítá a v místnosti nelze docílit větší tmy. Uvažovala jsem, že kdyby žaluzie měly tmavší barvu, zda by světla nebylo tolik. Black out závěsy mít nemohu. Moc prosím o vaše rady a doporučení.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Co klapky na spaní?

Jak docílit tmy při spaní
hoststary*

když ne klapky na oči, co tak kulicha natáhnout přes oči? Stačí tenký kulich, nebo dokonce noční čepičku?

allena
hodnocení

Děkuji za odpověď. Masku na spaní již mám, ale ta mi nevyhovuje, protože v noci mi skluzuje. Závěsy mít nemohu.

nikdo*

Dobrá rada. Lepší by byla, kdyby tu byl odkaz, kde se dá sehnat. Mě se to nepovedlo.

satak
hodnocení

2x
Buď předokenní žaluzie(eliminije ztrátu tepla/chladu) nebo zatemňovací závěsy...pak už jedině škrabošku na oči.
rali.cz/...
sleepcentrum.cz/...

xaver
hodnocení

2x

Nejjednoduší bude, když koupíte žárovky na černé světlo a osadíte jimi lustr, nebo naučit se spát pri světle.

hodnocení

0x

nejlepší jsou předokenní rolety včetně nějakého aspoň trošku zatemňovacího závěsu apod. Takhle mám naprostou tmu kdy se mi vzpomene:)

allena
hodnocení

Děkuji za odpověď. Chtěla bych se zeptat zda předokenní rolety se dají namontovat na okna, když máme zateplení z polystyrénu. A nevíte jak se pohybuje cena,

hubas*

Můžete prozradit, proč nemůžete mít závěsy? Děkuji.

allena
hodnocení

Závěsy mít nemohu, protože jsem alergik.

Aleno, jedině předokenní rolety, ty zastiňují dostatečně. Určitě jdou zamontovat i do zatepelní. Cenu musíte poptat firem, které zaměří a spočítají. Zdali budete chtít elektrický pohon, či ruční. I druh povrchu je dle ceny.

doplněno 27.04.17 20:23:

Rolety se montují na rám okna, nad oknem je kastlík, který drží na lištách upevněných na bocích oken. Samozřejmě se musí vejít kastík nad okno, třeba i trošku upravit zateplení..

allena
hodnocení

Děkuji za odpověď.Ty předokenní rolety mě zaujaly nejvíce. A nevěděla jsem zda se dají dát do zateplení.Děkuji

No, Milane, byl bych opatrný s tím ,,určitě´´ Bavíme -li se o typu podobnému Minirol, tak tam bývá zásadní problém s umístěním skříně s navíjecím mechanismem. U zateplení bývá často problém s tím, že polystyrenem prakticky zakryjí celý rám okna natolik, že pak už je problém osadit i sítě na hmyz, natož boční vodící lišty a hlavně onu skříň s navijákem.

hawlik.cz.rails.fakaheda./...

Tím nechci říct, že předokenní rolety jsou špatné - naopak, často jezdím do Itálie, kde jsou tyto rolety ve většině hotelů standardem, nejen že zabrání světelnému smogu v noci, docela účinně tlumí noční hluk v letovisku, a přes den účinně zabrání přehřátí místnosti (myslím tím v létě... )

Ale chce to uvažovat o umístění těchto prvků už při stavbě - zejména při skladbě nadokenních překladů. Pakliže se to podcení, tak to dopadne třeba taky tak, že ta skříň zasahuje výrazně do světlosti okna - a to je docela hnus, velebnosti :)

Ovšem je pravdou, že i tak to účinně cloní, že...

Promone, já jsem zastánecem rčení, že všechno jde, když se chce. Pak ještě rčení, umím, neumím - chce se mi, nechce se mi. Když někdo sdělí, že to nejde, tak se ptám, zdali vyzkoušel vše, nebo jen sděluje, že neví jak na to..

Je jasné, že rolety jsou lepší před zateplením, ale i když zateplení již je hotové, vždy se najde řešení, jak to napasovat, třeba i odříznutím části polyše, jak jsem již sdělil...

Přeji hezký víkend

hodnocení

0x

Dobrý den,

a co takovéhle jednoduché rolety s jednoduchou montáží? Strýc je má a jsou skvělé a svůj účel splní. Na co předokenní rolety? Zbytečně složité.

doplněno 27.04.17 21:59:

Ještě jeden lepší obrázek.

Jak docílit tmy při spaní #2
Jak docílit tmy při spaní #3

vnbc
hodnocení

0x
Koupila bych normálně vnitřní rolety. A vybrat zatemnovaci materiál.

hodnocení

0x

My máme vnitřní klasické hliníkové rolety a ještě černé závěsy. Tma skoro dokonalá i když venku praží slunko. Nechápu proč by alergik nemohl mít závěsy, je to látka jako cokoliv jiného. Btw. možná by bylo lepší si trochu spravit játra vhodnější stravou a nemusíte se otravovat s alergií - tipuji že máte akutní nedostatek železa jako většina alergiků.

hodnocení

0x

Tmavé žaluzie opravdu udělají tmu. Když jsem se tady nastěhovala, v obýváku byly tmavě hnědé žaluzie a z místnosti byla hodně tmavá kobka, když jsem si potřebovala přes den zastínit sluníčko. Vyměnila jsem je za světlé a pokoj je světlý.

honzik*
hodnocení

0x

Aleno, až si pročistíte játra a olížete dostatečné množství železných plotů a zábradlí, jak Vám radí níže, tak se zkuste přeci jen ještě jednou zamyslet na těmi závěsy. Já mám zkušenost z domu se zatemňovacími závěsy výbornou. Kdysi jsme je kupovali v kika a jediná nevýhoda je cena. Ovšem mám zkušenost, že to je hustá, hladká látka a nedrží se v tom prach. Nedokážu si představit lepší látku pro alergiky. Častěji je třeba vysávat garnýžku, kde se prach drží.

allena
hodnocení

Děkuji vám všem za vaše rady a nápady. Nakonec jsem se rozhodla pro vertikální žaluzie se zatemňující látkou. Závěsy nechci a ne jen z důvodu alergie, ale taky z toho důvodu, že se mi nelíbí. Názor můžeme mít každý jiný.

Kdyby se jednalo o klasické okno, tak řešení je snadné, ale jelikož mám prosklenou celou stěnu, tak nejlepší budou vertikální žaluzie. Alena

vitek1
hodnocení

0x

Protože po noční potřebuji naprostou tmu v ložnici, jinak neusnu a nechce se mi provadět stavebni zasahy, tak prostě jen do pootevřeneho okna zaskřipnu několikrat přeloženou tmavou látku. Chce to cvik , poprve mi to pořad padalo, teď už se mi to povede jedním pohybem.

Efekt je dokonalý, tma naprostá. Jediné světlo se teď dostane dovnitř jen klíčovou dírkou, což ovšem lze pozorovat až tak po 20 minutách, oknem nepronikne nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]