Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení spotřeby elektřiny

Od: bruno2® odpovědí: 12 změna:

Narazil jsem náhodou na tuto stránku, na které se radí, jak legálně snížit spotřebu elektřiny. Mylím si, že je to hoax, ale stejně bych znal názor odborníků - elektrikářů. Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Už seš dneska druhý*sok*

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Ach jo... *bzum* Dneska druhý, tenhle týden už třetí. Je to sice jiná stránka, ale ta pitomost na ní je totožná.

doplněno 27.04.17 16:55:

*haha* Hele, a nebylo by lepší třeba tohle? *haha*

Snížení spotřeby elektřiny
fiser22*

To ta LEDka projede víc než se tím ušetří *smich*

hodnocení

Děkuji, dále už není třeba odpovídat.

hodnocení

0x

To je ještě slabý čajíček, to šetří pár procent, ale proč nevyužít free enrgy generator, kdy z obyčejné prodlužky bez potíží dostanete 2 kW *smich*

elektrina

Indukce v závitech vodiče (stočené prodlužovačky) samozřejmě vytváří napětí. Ale je blbost, že by v tolika málo závitech vzniklo 220 V. Na to by musela být mnohem větší cívka.

A kde se bere elektromagnetická indukce? Jakou energii spotřebuje ten generátor?

Jelikož "perpetum-mobile" nefunguje, tak na získání elektromagnetické energie (provoz generátoru) se logicky spotřebuje víc energie než se získá indukcí v cívce. Takže je to nesmysl.

elektrina - On je to nesmysl i jinak. Takhle navinutou "cívku" tvoří v podstatě "bifilární vinutí" a v tom se Vám žádné napětí nenaindukuje, i kdyby byla cívka sebevětší, v sebesilnějším magnetickém poli.

A navíc jsou všechny 3 cívky (fáze, nula, zem) v prodlužovačce do zkratu, takže i když bychom nakrásně připustili v cívkách vznik proudu, ten by tak akorád zahřál vodiče prodlužovačky, bez možnosti dalšího využití.

hodnocení

0x

Není to Hoax ale Hovadina ... :-D

dusger*

Není to hoax ani hovadina, ale opravdu to funguje. Myslím šňůru z rozčtyřkou z videa výše. Teď jsem si to doma sestavil a už hodinu si tím svítím a i píšu odpověď z počitače napájeného z téhle šňůry.

figurek*
hodnocení

0x

no. Všiměte si nenápadného detailu. V té nahoře uvedené netové stránce je jakýsi popis jakéhosi aparátu a dole jakési pochvalné komentáře. Všechno je psáno jedním stylem. Věty jsou stejně dlouhé, stejně stavěné, chybí v nich pomocná slovesa, slova se nikdy neopakují, ve větách nejsou gramatické chyby atd.

Jasná věc, článek i komentáře psal nějaký reklamní agent.

Ono je těch detailů víc. Například jsem v článku našel 11 různých odkazů od různých autorů, které ovšem všechny odkazují na tutéž stránku. Dokonce i ten který nabízí "vědecké vysvětlení", jak ten nesmysl funguje. Jsem elektrikář (mimochodem s vyšším oprávněním, než má autor toho blábolu) a tak jsem byl zvědavý, jak se vědcům podařilo oblbnout fyziku. Místo vysvětlení jsem se dostal opět na onu reklamní stránku s "tisíci děkovných dopisů".

vilik*
Ale zase je pěkné, že pan Janeček, elektikář třídy 6, už nekrade elektřinu. Navíc mu asi peníze za odběr ještě dávají, protože přestože elektřinu kradl a tedy neplatil, nyní ušetří ještě 2,5x víc. A to se vyplatí:-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]