Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řešení zazdění nadsvětlíku, panelová chodba

Od: slim* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

potřeboval bych prosím poradit.. Mám panelák kde v chodbě ke kuchyni byla taková ošklivá dřevěná konstrukce se světlíkem a dveřmi, celá konstrukce byla až ke stropu. To jsem odstranil a chtěl bych to nahradit otvorem pro dřevěné zárubně. Chodba je 80cm široká (světlost) a 260cm vysoká. S truhlářem jsem domluvený na vyrobení zárubní pro 70cm dveře, tzn., že zárubně budou přímo u obvodových zdí chodby.

Potřeboval bych tedy nějak připravit otvor, tedy zaplnit prostor nad plánovanými zárubněmi ještě než si to přijde rozměřit truhlář.

Ale nevím jak to udělat, potenciální překlad není na co položit, jedině jestli se dělá nějaký přišroubovatelný kovový profil, na který by se pak postavily třeba porobetonové cihly (cca 10cm tloušťka).

Chtěl jsem to nechat udělat zedníkem, ale žádného nemůžu sehnat a rád bych to měl co nejdřív připravené, tak doufám a věřím, že bych to mohl sám zvládnout. Ještě podotknu, že bych se řešení ze sádrokartonu chtěl vyhnout, i když by to bylo konstrukčně nejspíš jednodušší (když už to budu dělat sám, tak bych si aspoň tím mohl lehce "osahat" zdění příčky, tedy něco nového se naučit).

Řešení zazdění nadsvětlíku, panelová chodba
Řešení zazdění nadsvětlíku, panelová chodba #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

něco takového bych tam dal L profil přišrouboval na kovový hmoždinky, na to třeba Jackel profil

Řešení zazdění nadsvětlíku, panelová chodba #3

hodnocení

1x

Osobne bych tam dvere nedaval.
Uz takhle je to stisnene a pak tam jeste valcit s dverma:-/
Nebo pockej az budou bytelne futra a pak muzes zaplneni prostoru polozit na futra.

slim*
hodnocení

na to se zkusím tedy zeptat truhláře, zda by to šlo.. ale jsme zatím doluveni, že tam bude připravený otvor 201-80
ale jak píši níže, dveře tam jsou v podstatě nutností a s otevíráním do kuchyně to ani nebude nijak překážet (do teď se otevírali do chodby, kde překážela klika od dveří)

krtek6*
hodnocení

0x

ano...vybodni se na dveře...70cm do kuchyně je už tak málo

slim*
hodnocení

Ještě to tedy upřesním.. neřeším zda tam dát, nebo nedát dveře, roky tam dveře 70 byly a kvůli pachům z kuchyně je tam chci mít i nadále, mám je vybrané, "pseudo-obložko-futra" předdomluvené, ale potřebuji vymyslet připravení otvoru.

krtek6*

Jako já nevím co tam chce kde kdo vymýšlet...tohle se stejně dělá tak, že se veme SDK profil pro príčky..přivrtá se ke zdi a zaklapne druhým, aby to půdorysně obdelník..a nahoru se veme taky profil...ten se rozstřihne po svislých částech, zlomí, přišroubuje k profilu, aby byl vytvořil překlad a je rám...vrch zaklapneš SDK z obou stran a máš podělany...nač to dělat jednoduše když to může jít složitě, že? špaletu pro ty futra stejně nikdo nevyzdí, protože je malá a úzká

mnd®

Vám jde pach z kuchyně? Tak raději zkuste řešit ten pach,aby tam nebyl.Máme 2+kk a do ,,obyváku,, nám žádné pachy z kuchyně nejdou.

Jinak teda když nechcete sádrokarton,tak to udělejte na ty ,,elka,,-rychlé,jednoduché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]