Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
zajímalo by mne, jak řešíte ochranu konkrétně pračky před občasným pískem a nečistotami z potrubí.
Jde o řešení konkrétnění situace
- městský nájemní byt (tzn. že všechny zařizovací předměty jsou v majetku města právě kromě aut. pračky)
- probíhá rekonstrukce veřejných sítí v ulici
- pračka napojena klasický roháček
- než (pokud vůbec) bude město řešit nějaký filtr do potrubí, je třeba ochránit pračku
Být to soukromé, tak vestavím sítko za vodoměr na celý rozvod, ale takhle se mi do toho nechce zasahovat - takže uvítám návrhy řešení.
Díky.
nevím, jestli je roháček to správné označení pro pračkový ventil. jinak pračka má na přívodu vody plastové jemné sítko a bývá i v pračkovém ventilu a také ve šroubení přívodní hadice, takže tady bych problém neviděl. pokud se sítko ucpe, tak si pračka o vodu řekne chybovým kodem.
Pračka si bohužel neřekne - je to starší kus (cca 6let) bez displeje). Jestli tam jsou někde sítka vůbec netuším a bohužel to mám trochu z ruky (20km), takže vymýšlet řešení na místě je mimo realitu, potřebuju to mít připravené tak, abych jen přijel na místo a udělal úpravu. Jedná se o domácnost samostatně žijících žen, takže technické znalosti jsou dost mimo. Nechal jsem si udělat a poslat fotky připojení (roháčku), je tam úplná klasika. Jako nejjednodušší bych viděl vyměnit připojovací kohout za nějaký se sítkem, protože majitelka se o tu pračku celkem logicky hodně bojí (jedná se o rodinu žijící na hranici sociálního minima a havárie pračky by znamenala doslova katastrofu).
jak jsem psal, i ta připojovací hadice má svoje sítko v těsnění a to sítko už měla pračka i před 20 lety na vstupu napouštění. stačí se kouknout a čumí z toho taková šťopička, za kterou se to vytahuje. mnoho lidí o tom vůbec neví. pračka bez minimálního tlaku vody vodu nenapustí. Přeji ať se dílo podaří
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.